Muži HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v Bratislave proti ŠKP na bod, ale záverečný útok sme nepremenili a tak nám nepomohol ani výborný výkon Ristića, ktorý nastrieľal 12 gólov.

ŠKP Bratislava – HC Záhoráci Stupava/Malacky 25:24 (15:15)

Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: Maslić, Rybár, Velebný – Valachovič 2, Ristić 12/2, Jánoš, Tóth, Žunić 1, Kovács 2, Konečný, Prevaj 1, Kurka 1, Blašković 4, Jurík, D. Grich 1, Ferenčík, tréner B. Ćirić, vedúci mužstva B. Grich a M. Rybár.

Úvod stretnutia sa niesol v znamení vyrovnanosti. Hosťom sa hneď v úvode stretnutia zranil Kurka. K už aj tak oslabenej spojkovej formácii (na zápas nenastúpili Vasović a Burnazović) sa pridal ďalší hráč. To donútilo trénera Ćirića výraznejšie improvizovať. Záhoráci sa tak hneď od úvodu snažili hrať so siedmimi hráčmi v poli. Zaa to ich v prvej štvrťhodine domáci potrestali gólmi z celého ihriska. Dvakrát sa dokonca presadil aj brankár Mitošinka.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V 18. minúte sa domáci prvýkrát dostali do trojgólového vedenia 10:7 po presnom zásahu najlepšieho strelca domácich Fédera, ktorý strelil v zápase 10 gólov. Zo strany Záhorákov dokázal podobnou mincou kontrovať Ristić. Jeho konečný účet sa zastavil na 12 góloch, z ktorých 8 strelil v prvej časti hry. Do poslednej päťminútovky prvého polčasu vstupovali domáci s jednogólovým náskokom, ale hosťom sa podarilo tromi gólmi otočiť vývoj stretnutia a okrem toho dostali výhodu presilovej hry. V nej však dvakrát inkasovali a do šatní sa išlo za nerozhodného stavu.

Prvý gól druhej časti síce dosiahol hosťujúci Žunić, ale postupne začali preberať opraty zápasu domáci hráči, ktorí chybovali menej ako Záhoráci. Tým sa prestalo dariť aj strelecky a 10 minút pred koncom prehrávali už o štyri góly. Po oddychovom čase začali hrať v obrane agresívnejšie, čo im vynieslo zníženie stavu a v poslednej minúte mali za stavu 24:25 šancu na vyrovnanie. Nedokázali si však vypracovať gólovú šancu a pri naznačenej pasivite Kovács mieril mimo bránku. Domáci tak zvládli vyrovnaný duel a do tabuľky si pripísali dva body.

slovakhandball.sk

Záhoráci sa s tohtoročným zápasovým programom rozlúčia v sobotu 9. decembra od 18.00 na domácej palubovke, na ktorej privítajú mužstvo HK Agro Topoľčany.


.
Toto je čítané

Turistický pochod Hasprúnska 10, 20, 23, 50

Pre milovníkov turistiky máme tipy na populárne podujatia Hasprúnska 10, 20, 23,…

3D filamenty 2023