Naše ženy si poradili na palubovke Bánoviec nad Bebravou, keď o svojom víťazstve rozhodli po vyrovnanej prvej časti v nástupe do druhého polčasu.

foto Lucia Obžerová

HK Sokol Bánovce n/B – HC Tatran Stupava 27:24 (12:13)

Zostava a góly HC Tatran Stupava: Porubská – Griffits, Bečirhodzić, Bahorecová, Kovácsová, Galková, Rudincová, Sobotová, Palušová, H. karkušová, Tornócziová, tréner: P. Olšavský, vedúci mužstva Branislav Lorenc.

Aj keď skóre otvorili domáce hráčky v 2. minúte, úvod stretnutia patril hráčkam zo Záhoria. V 14. minúte po presnom zásahu Galkovej už viedli 7:3. Lenže prišli dve vylúčenia v krátkom slede a domáce vycítili šancu na návrat do zápasu. V 25. minúte s dotiahli na dva góly a keď hostky v záverečnej päťminútovke nepremenili dva sedemmetrové hody, do kabín sa išlo za tesného vedenia Stupavčaniek 13:12.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Tým ale vyšiel výborne nástup do druhého polčasu. Napriek vylúčeniu hneď v prvej minúte, dokázali prvých sedem minút tejto časti vyhrať 5:1 a odskočiť súperkám na 18:13. Aj keď sa domáci snažili, mali jedinú nebezpečnú zbraň, ktorou bola Zuzana Galková, s 14 gólmi najlepšia strelkyňa zápasu. V závere sa im ešte podarilo znížiť, ale na viac ako tri góly sa nepriblížili. A tak si Stupava napokon pripísala víťazstvo 27:24.

slovakhandball.sk

Hlasy po zápase

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: “Musím dievčatá pochváliť, že k zápasu pristúpili zodpovedne k zápasu. Napriek tomu sme sa nevyhli hluchým úsekom. Najmä v 1. polčase sme sa nevedeli dostať do tempa, ale v druhom, keď sme navýšili náskok, sme už začali hrať pohodovejšie. Všetky hráčky si z chuti zahrali, s hrou som spokojný, najmä s poňatím v ofenzíve. Trochu som sa obával, ako sa nám bude dariť v útoku, keďže za Bánovce chytá bývalá reprezentačná brankárka Škvareninová, ale hráčky sa s tým vyrovnali. Dôležité je, že dva body, pre ktoré sme išli, sme aj získali. Bola to previerka pred ďalším zápasom, ktorý nás čaká už túto sobotu od 18.00 h v Stupave proti Prešovu, ktorý patrí do vrchnej štvorky.”


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

3D filamenty 2023