Móda pre mužov je rovnako pestrá a zábavná ako tá zo sekcie pre ženy. Avšak len máloktorý muž prejaví v móde odvahu a vyberie si unikátne alebo moderné kúsky. Platí to aj pre obuv, a preto dokonca i v tuhej zime vidíme na chodidlách pánov veľmi často tenisky. Je to veľká škoda, pretože pánske zimné topánky sú nielen trendy, ale tiež pohodlné. Aké topánky na zimu pre pánov vybrať pre túto sezónu z pohľadu štylistov?

Aký strih pánskych zimných topánok je in túto sezónu?

V oblasti strihu sú preferované nielen mužmi, ale tiež módnymi dizajnérmi a štylistami topánky, ktoré siahajú po členky či maximálne tesne nad členky. Takéto topánky dobre vyzerajú, keď na ne zhrniete nohavice a tiež v prípade, keď lem nohavíc preložíte cez topánku.

Nesmrteľné chelsey pánske čižmy

Ak sa pozrieme na členkové pánske zimné topánky bližšie, ide hlavne o populárny model tzv. chelsey čižiem. Majú jednoduchý dizajn, nižšiu podošvu a absentuje u nich viazanie. Pánske chelsey čižmy skvele vyzerajú a pevne obopnú nohu vďaka elastickému bočnému švu. Ide o model topánok, ktorý môžete nosiť k obleku i rifliam.

Klasické šnurovacie čižmy a chukka obuv

Na druhom mieste v módnom rebríčku stoja klasické šnurovacie zimné topánky. Šnurovanie týchto topánok môže viesť pozdĺž celej klenby alebo len v časti bližšie k prstom. V druhom prípade ide o topánky chukka. Chukka zimná obuv je o niečo nižšia ako klasické topánky a vyzerá tiež viac elegantne, takže sa dá použiť do formálneho outfitu. Klasické šnurovacie pánske topánky sú vyššie a hodia sa k ležérnejším nohaviciam.

Maximálne trendové UGG

Spomenúť musíme tiež UGG, ktoré túto zimu hrajú prvé husle v dámskom i pánskom šatníku. Zo začiatku na ne pozerali štylisti cez prsty, ale komfort ich presvedčil, že ide o skvelú zimnú obuv. UGG je značka, ktorá nevyrába iba klasické huňaté ugy. V ponuke značky nájdete aj kožené topánky so strihom po členky. UGG sú príjemne hrejivé a obľúbia si ich hlavne odvážni muži, ktorí v móde radi experimentujú.

Aké módne farby a iné detaily na zimných topánkach sú trendy?

Farby, ach tie farby. Dokážu potrápiť a muži nemajú trápenie v obľube. Preto sa v ich šatníku nachádzajú predovšetkým topánky v čiernej farbe. S čiernou sa nedá nič pokaziť, ale skúste sa riadiť módnymi trendmi, v ktorých sa presadzujú zimné pánske topánky v béžovej, bledo hnedej farbe a vo farebných kombináciách hnedej, zelenej a čiernej.

U zimných topánok odporúčame dbať na kvalitu a dať prednosť koženým topánkam. Tie lepšie odolávajú vlhkosti, sú pevnejšie a vydržia vám viac ako jednu zimnú sezónu. Ak sa rozhodnete pre syntetické látky, dbajte na odporúčania výrobcu a povrch topánok pravidelne impregnujte. Všímajte si tiež podošvu. Čím bude vyššia, tým väčší teplotný komfort poskytne chodidlám. Členitosť zimných topánok je znakom, že ide o protišmykovú obuv.

Okrem viazania vynikajú módne pánske zimné topánky tým, že majú okolo lemu rôzne pracky a atypické zapínanie. Veľké pracky či zipsy ako ozdobný prvok topánok je veľmi in. Skvele vyzerá, keď sú dierky na šnúrky nahradené háčikmi. Veľmi fashion sú tiež kožušinkové a elastické detaily. Ešte jedna rada na záver – nebojte sa mierne vysokého opätku, pridá vám centimetre a v topánkach s vyvýšenou zadnou časťou sa vám bude lepšie chodiť.


.
Toto je čítané

Pacientky v skalickej nemocnici využívajú nový mamografický pristroj

Mamografia je lekárske vyšetrenie mäkkým röntgenovým žiarením, ktoré zobrazuje vnútorné tkanivo a…

BM Salon EV