Na začiatku septembra sa v Kuřime rozbehla nová iniciatíva, ktorá spája mladých hádzanárov a hádzanárky z troch rôznych krajín.Projekt International Youth Handball League (IYHL) otvára dvere pre tímy UHC Stockerau z Rakúska, HC Tatran Stupava zo Slovenska a SK Kuřim z Českej republiky.

V pláne je tiež prilákanie tímu z Maďarska, ktorý by sa k projektu mal pripojiť po jeho úvodnej sezóne. Aktivity projektu sa zameriavajú na kategórie mladších a starších žiakov a žiačok.

Nadšenie z nových možností

“Naším cieľom je, aby sa deti a tréneri učili a zbierali skúsenosti prostredníctvom zápasov v zahraničí,” vyjadril sa s veľkým optimizmom a nadšením k projektu Jürgen Tomek z UHC Stockerau. Ako doplnil, geografická blízkosť zapojených miest je ďalšou výhodou. Vzdialenosť medzi nimi je len dve hodiny cesty autobusom, čo výrazne zjednodušuje logistiku pri organizovaní turnajov.

HC Tatran Stupava hodnotí spoluprácu ako kľúčový krok vpred

Rudolf Draškovič z HC Tatran Stupava hodnotí rozšírenie spolupráce ako kľúčový krok vpred. “Sme hrdí, že sme mohli našu dlhoročnú spoluprácu s Kuřimou rozšíriť o tento nový projekt spoločne s UHC Stockerau. Pre deti to bude veľmi prínosné a posunie ich ďalej. Na tejto spolupráci sme pracovali viac ako rok a teší nás, že sa k nám UHC Stockerau pridáva,” vyjadril svoje pocity.

Spoločné pravidlá pre jednotnú súťaž

Zástupcovia tímov sa v Kuřime dohodli aj na pravidlách, ktoré budú počas International Youth Handball League dodržiavať. Jednotné pravidlá sú nevyhnutné, keďže každý klub a federácia ich má inak nastavené.

Michal Hanák z SK Kuřim vníma projekt IYHL ako príležitosť s ďalšími výhodami. “Cieľom nie je len športová spolupráca, ale aj sociálne prepojenie detí a trénerov. Komunikácia mimo ihriska je rovnako dôležitá. Chceme deťom ukázať hádzanárske prostredie v Rakúsku a na Slovensku,” hovorí o dôležitosti medzinárodnej spolupráce.

Viac než len šport

Pre mladých hádzanárov a hádzanárky je spolupráca príležitosťou nielen na získanie športových skúseností, ale aj na objavovanie nových miest a atmosféry. Projekt má potenciál na rozšírenie nielen o ďalšie mestá, ale aj o nové kategórie hráčov.

International Youth Handball League otvára novú kapitolu v medzinárodnej spolupráci a sľubuje vzrušujúce zážitky pre mladých športovcov. Sledujte nás pre viac informácií a aktualít na našej webovej stránke ale aj na www.handball-league.com a buďte informovaní o príbehu IYHL.

Prvý turnaj novej súťaže sa uskutoční už v nedeľu 17. decembra v športových halách v Stupave a Malackách.


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV