V poslednom tohtoročnom domácom ligovom zápase na domácej palubovke zdolali ženy HC Tatran Stupava svojho súpera z Prešova o 10 gólov a dobre sa naladili na semifinále Slovenského pohára proti Michalovciam.

Domáce hráčky nenechali nič na náhodu a už od prvých minút sa zahryzli do svojho súpera, čoho výsledkom bolo deväťgólové vedenie 10:1 v 14. minúte stretnutia. Od tejto chvíle sa k slovu dostali aj hosťujúce hráčky, ale za celú prvú časť sa nedokázali dostať na menší ako 8-gólový rozdiel.

V druhom polčase síce rýchle dva góly Novotnej znamenali zníženie na rozdiel siedmich gólov, ale vzápätí Stupavčanky strelili štyri góly v rade a nedovolili sa súperkám nadýchnuť. Celý druhý polčas si udržiavali dvojciferný náskok a hosťujúce hráčky dokázali znížiť konečný rozdiel na 10 gólov až v úplnom závere.

Už v stredu 13. decembra od 18.00 h čaká na ženy HC Tatran Stupava náročný duel semifinále Slovenského pohára, v ktorom privítajú lídra MOL ligy Iuventu Michalovce.

Plocha draka Knihy.Zahori

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: Úvod zápasu bol z našej strany veľmi dobrý, keď musím hráčky pochváliť za bojovnosť a za prístup. Nadviazali sme na výkon z minulého týždňa v Bánovciach nad Bebravou. Potom nastalo pod dojmom ľahkého vedenia uspokojenie. Počas stretnutia nám fungovala obrana a podržali nás aj brankárky. Napokon sme nezískali úplne pohodlné víťazstvo. Povedal som dievčatám, že nesmieme prehrať druhý polčas a to splnili. Boli v ňom však úseky, kde sme spravili viacero chýb za sebou a to súper využil. V druhej časti som sa zameral aj na to, aby si zahrali všetky dievčatá a to sa nám podarilo. Je dobre, že mladé hráčky získavajú skúsenosti aj v takýchto náročných dueloch s mužstvami prvej trojky.

Verím, že to bola dobrá previerka pred stretnutím s Michalovcami. Som zvedavý, ako nás líder MOL ligy preverí a ukáže, kde sa vlastne nachádzame. V čom budeme musieť do jarnej časti zabrať a v čom sme na tom naopak pomerne dobre. Ak zopakujeme výkon z prvých 15 minút tohto súboja a dokážeme ho zopakovať po dlhší časový úsek, môžeme byť vyrovnaným súperom.“

HC Tatran Stupava – ŠŠK Prešov 35:25 (22:13)
Zostava a góly HC Tatran Stupava: Šperglová, Porubská, Mozoľová – Griffits, Becirhodzić 1, Bahorecová 7, Kovácsová 8/4, Kujanová 2, Galková 5, Rudincová 4, Sobotová, Palušová 2, H. Karkušová, Tornócziová 6, L. Labudová, tréner P. Olšavsky, vedúci mužstva B. Lorenc.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV