Hádzanárom HC Záhoráci Stupava/Malacky nevyšiel posledný ligový zápas tohto kalendárneho roka, keď na domácej pôde nestačili na tím z Topoľčian.

Nielen zo súperom ale aj z absenciou Vasovića a s viacerými nedoliečenými hráčmi na súpiske sa museli Záhoráci popasovať v zápase s Topoľčanmi. Úvod zápasu im vyšiel nad očakávanie, keď v 11. minúte svietil na ukazovateli skóre po presnom zásahu Ristića stav 9:6. O štyri minúty neskôr sa po zásahu najlepšieho strelca celého zápasu Samuela Kovácsa dostali domáci do vedenia dokonca o štyri góly 12:8. Ale hosťom sa podaril rýchly návrat do duelu a už v 19. minúte sa tešili prvýkrát z vedenia, keď na 13:12 v prospech Topoľčian upravil Arizanović. Obe mužstvá sa až do konca polčasu striedali vo vedení, ale samotný záver vyšiel lepšie hosťom, ktorý išli do šatní s dvojgólovým vedením.

Vedenie si už Topoľčany v druhom polčase nenechali zobrať. Domáci sa síce snažili s výsledkom niečo urobiť, ale hostia umnou hrou postupne navyšovali náskok a nakoniec sa tešili z jednoznačného víťazstva 40:32, keď domácim nepomohlo ani tradičné silné divácke zázemie v hale Malina v Malackách.

Už v utorok 12. decembra 18.00 h sa hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky predstavia v poslednom tohtoročnom súťažnom stretnutí na palubovke ŠKP Bratislava vo štvrťfinále Slovenského pohára.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Tento zápas sme odohrali s odhodlaním a mimoriadne veľkým srdcom. Máme množstvo zranených hráčov a mnoho ďalších problémov, ale snažili sme sa podať maximálny výkon. Súper však bol v tomto zápase lepším tímom. Chcem Topoľčanom zablahoželať a poďakovať sa aj rozhodcom a delegátom za dobre zvládnuté stretnutie. Zabudnúť nemôžem na našich skvelých fanúšikov, ktorí za nami stoja v dobrom aj v zlom. Pred zimnou prestávkou máme 13 bodov, čo sa nám podarilo prvýkrát v existencii klubu. Som hrdý na svoj tím a zároveň som presvedčený, že dosiahneme ciele, ktoré sme si vytýčili pred štartom tejto sezóny.“

HC Záhoráci Stupava/Malacky – HK Agro Topoľčany 32:40 (18:20)
Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: J. Rybár, Velebný, Maslić – Burnazović, Valachovič 2, Ristić 6, Tóth, Žunić 5, Kovács 9/4, Konečný 1, Prevaj 1, Kurka 1, Kubovič, Blašković 2, Jurík, D. Grich 5, tréner: B. Ćirić, vedúci mužstva B. Grich a M. Rybár.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

3D filamenty 2023