Futbalisti MFK Skalica remizovali v sobotňajšom (9.12.) zápase Niké ligy na štadióne MFK Zemplín Michalovce 1:1. Michalovčania sa ani v 17. kole nedočkali prvého víťazstva v sezóne. Skaličania sú na 9. priečke v tabuľke.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 17. kolo

MFK Zemplín Michalovce – MFK Skalica 1:1 (1:1)

Góly: 28. Marcin – 6. Nagy
Rozhodovali: Kružliak – Roszbeck, Jánošík
ŽK: Danko, Vaško, Volanakis – Dani Alves

Michalovce: Frelih – Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (46. Magda) – Vaško (73. Bednár) – Jánošík (46. Pavúk), Danko, Šimamura (84. Musák) – Marcin, Van Kessel (60. Karasjuk)

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Hollý (82. Mášik) – Morong, Dani Alves (64. Matejov), Haša – Smékal (82. Spehar)

Od úvodných minút boli hostia aktívni a dostávali sme sa do šancí. Ich prvú strelu na bránu domácich vyslal Davi Alves, ale nedôrazne, a tak skončila priamo v náručí domáceho gólmana.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V 6. minúte Davi Alves zahral rohový kop na prednú tyč, domáci Marcin loptu hlavou odvrátil na hranicu jedenástky, kde bol pripravený kapitán Martin Nagy a z prvej zakončil na 0:1. V 12. minúte poslal Hollý loptu na pravú stranu Adamovi Morongovi, ktorý ju potiahol až do šestnástky, našiel na hranici pokutového územia Alvesa, ktorý však z dobrej pozície prestrelil domácu bránu. V 15. minúte prišla prvá šanca domácich, ktorú však Simamurovii zneškodnil gólman Skalice Martin Junas.

V 18. minúte zápasu poslal Davi Alves prudký center do šestnástky, ktorý hlavou odvrátil domáci Volanakis priamo na Smékala a jeho krásny volej zlikvidoval Žiga Frelih. V 19. minúte prišla veľká šanca hostí, keď Adam Morong dostal dlhý pas za domácu obranu, no jeho pokus vychytal Frelih. V 28. minúte domáci vyrovnali na 1:1, keď do centrovanej lopty od Kessela išli naraz Podhorin s Junasom, loptu odhlavičkoval Podhorin, no tá sa dostala na nohu domácemu kapitánovi Marcinovi, ktorý ju poslal do skalickej brány.

V 30. minúte strieľal opäť domáci Marcin, ale Junas bol tentokrát na jeho strelu pripravený. V 36. minúte prišla strela Daviho Alevsa asi z 18-tich metrov priamo do náručia domáceho gólmana. V 41. minúte hostia rýchlo rozohrali autové vhadzovanie na Adama Krčíka, ktorý spätným centrom našiel v šestnástke Alvesa, no ten v strede brány trafil pripraveného domáceho brankára. Po prvom polčase sa tak do kabín odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

Macek Knihy.Zahori

Po výmene strán mali o niečo viacej z hry domáci, ale ich snaha stroskotala na nepresnom zakončení alebo na brankárov hostí Martinovi Junasovi. Hra bola poznačená aj nepresnosťami na oboch stranách. Prvý vzruch v druhom polčase prišiel v 47. minúte, keď Ondřej Rudzan potiahol stredom poľa loptu, posunul ju v šestnástke ešte na Alvesa, ktorého prudký center skončil len v rukách Freliha.

V 49. minúte nevyužil zaváhanie domáceho obrancu opäť Alves, keď sa k lopte dostal skôr domáci brankár. V 61. minúte sa na pravej strane pekne uvoľnil Adam Morong, na šestnástke našiel Romana Hašu, ktorému aj vďaka terénu zakončenie nevyšlo. V tomto úseku hry sa snažili domáci strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 63. minúte prišla ich obrovská šanca, dlhá centrovaná lopta sa v pokutovom území dostala až k Marcinovi, ktorého zakončenie vytiahol Junas na žrď.

Záhorácke rádio 2024 01

V 67. minúte sa v šestnástke presadil Simamura, prihrával Marcinovi, a jeho nepríjemná krížna strela skončila mimo skalickej brány. V 75. minúte v šestnástke priťukával Marcin Simamurovi, ale jeho zakončenie z hranice jedenástky zblokoval Podhorin na roh. Záverečná desaťminútovka patrila nám. V 80. minúte sme sa po zlej rozohrávke domácich dostali k lopte, Matejov v šestnástke pekne uvoľnil Rudzana, ale jeho strela opečiatkovala brvno michalovskej brány. Domáci sa ešte dostali k zakončeniu Marcinom, ale jeho krížna strela skončila vedľa brány. V 86. minúte poslal Nagy jemný center, ktorý ešte hlavou predĺžil Mášik a Haša tesne pred bránkou hostí zakončoval do žrde.

foto futbalnet.sk

Hlas trénera

Pavol Majerník: „Mali sme výborný vstup do zápasu, v prvej dvadsaťminútovke sme okrem gólu po štandardke mali aj ďalšie šance a zápas mohol vyzerať trošku inak. Po nedorozumení sme potom dostali gól na 1:1 a trošku nám trvalo, kým sme sa opäť dostali do zápasu. Druhý polčas bol obojstranne bojovný a myslím si, že kto by dal druhý gól, ten by vyhral. Neskóroval však už nikto a remíza je podľa mňa spravodlivá.“

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024