Hneď prvý adventný víkend priniesol do Skalice sviatočnú atmosféru, ktorú si na podujatia prišli vychutnať stovky návštevníkov. Potešili sa milovníci dobrej hudby, tanca, divadla, ale aj tí, ktorí sa len chceli nadýchať zimnej jarmočnej atmosféry.

foto Beáta Tokošová, FB Mesto Skalica

Záhorské múzeum advent otvorilo predvianočným koncertom, na ktorom vystúpila Zuzana Mojžišová s kapelou. Pred koncertom sa ešte uskutočnila prezentácia publikácie Miroslava Pekníka a kol. Dr. Pavel Blaho politik a národnoosvetový pracovník. V sobotu 2. decembra sa v Záhorskom múzeu konalo autorské čítanie knihy Romanby Košutkovej Apolienka z modrotlače a večer z kaviarne Pod lampou zazneli džezové a popové piesne skupiny Sara Lenka Bros.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Čaro Vianoc mohli rodiny s deťmi zažiť na divadelnom predstavení O nepodarenom čertovi a nezbednom anjelovi, po ktorom herci divadla Šnůra zavítali na námestie a spoločne s deťmi rozsvietili vianočný stromček. Potom už prišiel na rad vianočný punč od primátorky. Slávnostnú atmosféru prvej adventnej nedeli dodal v Skalici koncert domáceho kresťanského mládežníckeho zboru Viventium.

No a keďže Skalica sa zahalila do biela, Vianočné farmárske trhy s Ovocinárom dostali priam rozprávkový nádych. Tie si budú môcť Skaličania a návštevníci mesta vychutnať ešte aj 16. a 17. decembra a zaručene na nich nájdu kvalitné výrobky šikovných remeselníkov.


.
Toto je čítané

Primátor Gbiel Martin Jahodka o novinkách a plánovaných aktivitách v meste

Redakcia mesačníka Gbelan navštívila primátora mesta Gbely Martina Jahodku, aby im odpovedal…

Trnavské rádio Tak akorát 2024