V Bratislave hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky v boji o postup do semifinále Slovenského pohára neuspeli, keď nezvládli prvý polčas, ktorý prehrali o 8 gólov.

Od úvodu stretnutia mali navrch domáci hádzanári, ktorým sa počas celého polčasu darilo navyšovať náskok. V 10. minúte svietil na ukazovateli skóre stav 8:5 a o ďalších 10 minút už Bratislavčania viedli o 7 gólov. Posledná desaťminútovka prvej časti bola nervózna z oboch strán, keď rozhodcovia udelili tri dvojminútové tresty a obe mužstvá nedokázali premeniť po jednom sedemmetrovom hode. Domácim to však náladu nepokazilo a do šatní išli s osemgólovým náskokom.

V druhom sa ŠKP podarilo zvýšiť náskok na deväť gólov a zdalo sa, že dokráčajú k pohodlnému víťazstvu. Zvlášť, keď ešte v 42. minúte viedli o 8 gólov. Napriek nepriaznivému vývoju však Záhoráci nezložili zbrane a vďaka zmenám v zostave a zlepšenej hre v defenzíve aj ofenzíve v druhej časti ukrajovali z výrazného náskoku súpera. Na začiatku 57. minúty sa presadil Ristić a domáci už viedli iba o dva góly 28:26. Domáci tréner Zolo Heister si zobral oddychový čas, po prvýkrát v zápase postavil Hallu a ten sa mu odvďačil dvoma presnými zásahmi. Tie udržali ŠKP v dvoj až trojgólovom vedení, ktoré si už nedali zobrať až do záverečného hvizdu. Napriek záverečnej snahe tak hostia na vyrovnanie nedosiahli a so Slovenským pohárom aj týmto rokom sa rozlúčili s prehrou.

Záhorácke rádio 2024 01

ŠKP Bratislava – HC Záhoráci Stupava/Malacky 32:29 (19:11)
Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: Maslić, Rybár, Krištofič – T. Baláž, Valachovič 5, Ristić 7, Jánoš, Tóth 1, Žunić 1, Kovács 2, Konečný 3, Prevaj 1, Kurka 3/2, Blašković, Jurík, D. Grich 6, tréner: B. Ćirić, vedúci mužstva B. Grich.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024