Hliadka policajtov Obvodného oddelenia PZ v Malackách spozorovala v pondelok (11.12.) krátko pred 1:00 počas hliadkovania v obci Závod motorové vozidlo zn. Volkswagen Golf. Vodič na seba upútal pozornosť hliadky spáchaním dopravné priestupku a z uvedeného dôvodu chcela hliadka toto vozidlo zastaviť.

Vodič však na znamenia hliadky nereagoval, prudko zrýchlil a z miesta unikal vysokou rýchlosťou v smere na obec Tomky. Policajti muža zákonným spôsobom na využitia výstražného svetelného a zvukového znamenia vyzývali k zastaveniu, vodič však na tieto výzvy nereagoval a vysokou rýchlosťou – v obci približne 120 km/h a mimo obce takmer 160 km/h, unikal.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Riskantnou a agresívnou jazdou ohrozoval nielen iných vodičov ale aj chodcov a ďalej unikal cez obce Borský sv. Jur, Sekule, Moravský sv. Ján, Veľké Leváre, Malé Leváre, Gajary, pričom za obcou Gajary nezvládol riadenie a zišiel mimo vozovky do poľa, kde vozidlo zostalo stáť.

Voči vodičovi policajti použili za dodržania zákonných ustanovení donucovanie prostriedky a boli mu nasadené putá. Pri lustrácii bolo zistené že vodič viedol vozidlo napriek súdom uloženému zákazu viesť motorové vozidlá.

Zároveň policajti zo správania vodiča nadobudli podozrenie, že je pod vplyvom omamných a psychotropných látok, avšak vodič vyšetrenie v zdravotníckom zariadení na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme odmietol.

Po vykonaní potrebných úkonov bolo zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Malackách vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 40-ročnému Petrovi L. z okresu Malacky.

“Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia a vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní,” informuje Záhorí.sk policajný hovorca Michal Szeiff


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

Trnavské rádio Tak akorát 2024