Sezóna 2023/2024 bude v NBA skutočne zaujímavá. Po rušnom období v medzi sezóne, prináša nový ročník mnoho lákadiel, napríklad v podobe nového sezónneho turnaju či silného nováčikovského talentu. Štvrtina sezóny je už za nami, ako sa zatiaľ darí tímom v NBA?

ilustračné foto

Základná časť sezóny začala 24. októbra 2023 a trvať bude do 14. apríla 2024 a následne bude do 6. júna pokračovať playoffs. Tento rok sa ale môžeme tešiť aj na špeciálny turnaj, ktorého vyvrcholenie sa odohrá počas piatich dní medzi koncom základnej časti a začiatkom playoffs. Kvalifikačná časť turnaja sa však bude hrať počas základnej časti a zápasy sa budú rátať aj do nej. Týmto inovatívnym krokom si organizátori sľubujú zvýšený záujem o základnú časť súťaže a lepšiu zábavu pre fanúšikov.

Pred začiatkom sezóny sa očakávalo, že vo východnej konferencii bude mať výrazný účinok napríklad príchod Lillarda a Antetokuonmpa do tímu Milwaukee Bucks. Rovnako favorizovaní Boston Celtics zas pútali pozornosť duom Jayson Tatum a Jaylen Brown, ktorí si brúsia zuby na prvý NBA titul od roku 2008.

Súčasné štatistiky potvrdzujú prognózy zo začiatku sezóny. Sezóna sa doposiaľ vyvíja predpokladateľne, a preto sa možno usmeje šťastie aj na vás: https://online-stavkovanie.com/ako-podavat-stavky-na-nba/  Favorizovaní Celtics a Bucks sa držia na vrchu tabuľky východnej konferencie a aj keď nič nie je finálne, zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že to vo východnej konferencii bude napínavý súboj o prvenstvo. Ešte väčšmi ho komplikuje tím Philadelphia 76ers, ktorý dosahuje podobné výsledky ako Bucks. Tesne za nimi sa nachádza aj Orlando Magic.

Na západe je úradujúci majster Denver Nuggets zatiaľ na druhom mieste. Preskočili ich Minnesota Timberwolves, ktorí sa posledné dva roky kvalifikovali do playoffs, ale vždy vypadli v prvom kole. Obom populárnym a tradnične favorizovaným tímom z Los Angeles, Lakers a Clippers, sa tento rok zatiaľ vôbec nedarí. Ešte horšie sú na tom Pheonix Suns, a Golden State Warriors, oba tímy ktoré v posledných rokoch vyhrávali tituly a od ktorých sa v tejto sezóne očakávalo oveľa viac.

Čo sa týka nováčikov, všetci sledujú minuloročnú prvú voľbu, Francúza Victora Wembanyama, ktorého si vybrali San Antonio Spurs. Tento 2.24m vysoký Francúz je považovaný za výrazný talent, aký do ligy neprichádza každý rok. Titul nováčika roka však nemá garantovaný. Výrazným súperom je preňho Chet Holmgren. Podľa súčasných štatistík a pravdepodobností vystavených stávkovými spoločnosťami, je momentálne stále favoritom Wembanyama. Francúz zatiaľ hrá výborne, avšak jeho tímu San Antonio Spurs sa tento rok zatiaľ vôbec nedarí a sú druhí najhorší v celej lige.

Tento rok sa majú fanúšikovia na čo tešiť. Najväčším lákadlom je spomínaný nový turnaj, ktorý sa deje počas sezóny a vyvrcholí po konci základnej časti, pred začiatkom playoff. Napínavý súboj sa rysuje aj v súboji o nováčika sezóny, hlavne s talentovanou jednotkou minuloročného draftu, Victorom Wembanyamom. Z tímov si najväčšiu pozornosť užívajú obhajci titulu Denver Nuggets vo východnej konferencii a na západe budeme sledovať blízky súboj Boston Celtics a Milwaukee Bucks. So všetkými novinkami a vyrovnanými súbojmi nám táto sezóna sľubuje, že bude najnapínavejšou za posledné roky.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Po prvých dvoch zápasoch je stav semifinálovej série Skalica – Považská Bystrica vyrovnaný

Počas uplynulého víkendu (27. – 28.4.) sa začali semifinálové série hokejbalovej extraligy.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024