Novinka od gbelskej kapely Sanchez Amsterdam nesie názov Zostať stáť. Pri uverejnení kapela na svojich stránkach uviedla: čas zastaviť nedokážeme, no my spomaliť môžeme. A presne o tom je ich najnovšia skladba.

“Povedzme si na rovinu, tieto časy naozaj nie sú pre našu spoločnosť ľahké. Od kovidu cez voľby až po vojnu a k tomu sa stále za niečím ponáhľame. Skladba je presne o tom, ako čas letí a my si to neuvedomujeme.  Aj preto sme do klipu použili fotky, na ktorých sme ako malé deti, či zábery zo starších klipov a videí,” hovorí o novinke spevák kapely David Maniaček.

Kapela vydala novú skladbu presne po roku od posledného singlu Papierové mestá. David nám prezradil, že v šuflíku majú uloženú ďalšiu hotovú novinku, no tú plánujú vypustiť pravdepodobne až na jar 2024.

Sanchez Amsterdam

Kapela Sanchez Amsterdam vznikla v roku 2013 z hudobnej formácie The Reflex zo ZUŠ v Gbeloch. Od svojich začiatkov prešla značným vývojom. Pôvodne štvorčlenná skupina, založená Davidom Maniačkom (spev, basgitara, texty), Branislavom Kocákom (gitara), Ivanom Javorčíkom (bicie) a Jakubom Valachovičom (klavír), vydala svoj debutový albumu Nezastavíš v roku 2015 a druhý album Tanec v ohni v roku 2018.

Po odchode zakladajúceho člena Jakuba Valachoviča v lete 2018, sa k nim pridal Marek Kocák (gitara, spev). Kapela sa  môže pochváliť víťazstvom v prestížnej súťaži Košický zlatý poklad v roku 2021 so skladbou Motýle. Súčasné zloženie kapely pokračuje v tvorbe nových singlov, spolu kapela vydala už 30 autorských piesní.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie