Trnavský samosprávny kraj úspešne napreduje v skvalitňovaní a rozvoji športovej infraštruktúry pri svojich stredných školách. Aktuálne dokončil výstavbu nového multifunkčného ihriska pri Spojenej škole v Holíči. Celková suma na výstavbu športoviska bola vo výške viac ako 250-tisíc eur, ktorú kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu.

„Oblasť školstva je pre nás nepretržitou prioritou, do čoho prirodzene spadá aj rozvoj športovej infraštruktúry. Pri stredných školách, ktorých sme zriaďovateľom staviame nové športoviská, ale aj modernizujeme a rekonštruujeme tie existujúce. Aktuálne sme vybudovali moderné multifunkčné ihrisko pri Spojenej škole v Holíči, aj nový prístupový chodník. Okrem toho sme na škole kompletne zrekonštruovali kotolňu a tiež nainštalovali centrálne riadený bezdrôtový systém zónovej regulácie vykurovania,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že kraj do týchto projektov investoval dokopy takmer 346-tisíc eur.

Nové športovisko v areáli Spojenej škole v Holíči má trvácny a ekologický umelý povrch. Súčasťou sú pevné mantinely s ochrannou sieťou a dve bránkoviská. Vybudovaný bol aj nový prístupový chodník a na jar bude dokončená úprava okolia ihriska. V rámci projektu boli tiež dodané a namontované športové doplnky a výbava športovísk.

Ako doplnil riaditeľ Spojenej školy v Holíči Jaroslav Krajčovič, „som veľmi rád, že sa toto moderné športovisko podarilo vybudovať už za štyri mesiace. Som presvedčený, že nebude miestom len pre fyzické aktivity, ale bude aj miestom, kde sa bude utvárať športový duch, tímová práca a zdravý životný štýl našich študentov i širokej verejnosti.“

V rámci rekonštrukcie kotolne boli dodané dva plynové kondenzačné kotly a realizované všetky potrebné kúrenárske, plynoinštalačné a elektroinštalačné práce súvisiace s kompletnou obnovou plynovej kotolne. Hlavným cieľom tejto investičnej akcie bolo zníženie energetickej náročnosti vykurovania. Na škole bol tiež nainštalovaný centrálne riadený bezdrôtový systém zónovej regulácie vykurovania pre objekt budovy školy. Systém umožňuje individuálne nastavovanie časovo-teplotných programov a tiež monitorovanie skutočných teplôt v miestnostiach.
V rámci rozvoja športovej infraštruktúry na Záhorí pokračuje Trnavský samosprávny kraj s výstavbou novej športovej haly pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici. Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 1,9 milióna eur, pričom župa získala príspevok vo výške 1,1 milióna eur z Fondu na podporu športu.

Okrem toho chce župa tiež realizovať prístavbu telocvične pri Strednej zdravotníckej škole v Skalici. So stavebnými prácami plánuje začať začiatkom budúceho roka.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023