Futbalový brankár pochádzajúci z Rybiek, Henrich Ravas, by mal podľa informácií portálu MLS Network posilniť americký klub New England Revolution. Oficiálne potvrdenie zo strany klubu z Major League Soccer (MLS) však zatiaľ chýba.

foto PAP

Dvadsaťšesťročný gólman momentálne pôsobí v poľskom Widzew Lodž, kde sa vypracoval vo veľkú oporu svojho mužstva a zaradil sa medzi najlepších brankárov najvyššej poľskej súťaže, do ktorej aj vďaka nemu Lodž v minulej sezóne postúpil. Túto sezónu Ravas v 18 zápasoch inkasoval 26 gólov a trikrát si udržal čisté konto. Jeho 59 úspešných zákrokov ho radí na čelo hodnotenia brankárov v Ekstraklase.

Macek Knihy.Zahori

Niekdajší hráč Myjavy, Senice a anglických klubov Boston United, Peterborough, Derby County či Hartlepool by mal prestúpiť z Poľska za oceán, kde by mal pôsobiť  tíme New England Revolution, ktorý sídli v Bostone.

Rybčan má platný kontrakt s poľským klubom do leta 2025, jeho aktuálna trhová hodnota je okolo 1,5 milióna eur. Zatiaľ nie je známe, koľko zaňho poľský klub zinkasuje. V MLS bude Ravas pôsobiť v jednom klube s českým reprezentačným brankárom Tomášom Vaclíkom.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV