Pri Popudinských Močidľanoch, v okrese Skalica, došlo v pondelok (8.1.) k dopravnej nehode zapríčinenej uvoľneným ľadom z protiidúceho nákladného auta. Padajúci ľad poškodil čelné sklo osobného vozidla. V Trnavskom kraji sa v priebehu jedného dňa udiali ďalšie dva podobné incidenty. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Ďalšie incidenty spôsobené padajúcim ľadom sa udiali na cestnom obchvate Trnavy a pri Dunajskej Strede. V Trnave vodič utrpel poranenie hlavy a musel byť odvezený do nemocnice.

Spolu bola škoda na vozidlách vyčíslená na 4500 eur. Vo všetkých prípadoch zavinili nehody vodiči, ktorí následne pokračovali v jazde bez zastavenia. Polícia upozorňuje, že vodiči sú povinní odstrániť pred jazdou z vozidla a nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa mohli počas jazdy uvoľniť. V prípade poškodenia auta iného účastníka cestnej premávky ľadom môže byť uložená bloková pokuta až do 50 eur, pri závažnejších následkoch až do 650 eur.

Vodiči, ktorým sa uvoľnil ľad a poškodili iné vozidlo, sú povinní zastaviť a zostať na mieste nehody až do príchodu polície. Ak si túto povinnosť nesplnia, hrozí im pokuta až do 1000 eur, v závažnejšom prípade až do 1300 eur a zákaz činnosti až na päť rokov.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Lakovanie a Pieskovanie