Onedlho začína kartingová sezóna 2024 a mladý Stupavčan Jakub Gašparovič (13 rokov) sa už nevie dočkať, kedy opäť sadne do svojej motokáry.

Počas sezóny 2023 vymenil malú motokáru za veľkú a prešiel do juniorskej kategórie (12 – 15 rokov). To, čo bolo plánované najmä ako adaptácia na nový štýl jazdenia a väčšiu konkurenciu, skončilo ako nadmieru úspešná sezóna s pódiovými umiestneniami a niekoľkými víťazstvami. Iba o pár bodov mu unikol titul majstra Slovenska, ktorý predtým získal tri roky po sebe v malej motokáre. Pred prestávkou sa Jakub s tímom zúčastnil najväčšieho kartingového podujatia na svete, SuperKarts USA SuperNationals v Las Vegas.

Plocha draka Knihy.Zahori

Prvé pretekové kilometre v tomto roku Jakub so spolujazdcami z tímu LSR Racing absolvuje v talianskom Jesole, kde sa vo februári uskutoční prvý pretek série CEE zóny strednej a východnej Európy.

Seriál majstrovstiev Slovenska začne v apríli. Jakub už teraz, počas zimnej prípravy, robí všetko pre to, aby po posledných pretekoch zodvihol nad hlavu pohár pre majstra Slovenska a vybojoval si účasť na svetovom grand finále v Taliansku.

Vďaka svojim výkonom má Jakub už niekoľko rokov štatút slovenského reprezentanta. To ho oprávňuje bojovať o účasť na pretekoch CIK FIA Academy, jednych z najprestížnejších pretekov pod záštitou svetovej automobilovej federácie. Túžba zúčastniť sa je veľká, keďže jeden závod sa tento rok uskutoční na Slovakia ringu (20. – 23. júna 2024).


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024