Správa mestského majetku Skalica zrealizovala úspešnú obchodnú verejnú súťaž na prenájom mestského vinohradu – Novosady dolné. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

foto mesto Skalica

Výsledkom obchodnej súťaže je, že k dnešnému dňu (15.1.) je z mestského vinohradu Novosady prenajatých už 89% z celkového počtu 162 000 sadeníc. Na zvyšných 18 000 sadeníc bude do konca mesiaca vypísaná ešte jedna obchodná verejná súťaž.

Záhorácke rádio 2024 01

Za posledný rok tak narástol prenájom mestského vinohradu o viac ako 70%. “Tento nárast, ako aj úspešný priebeh práve ukončenej obchodnej verejnej súťaže je výsledkom efektívnej a otvorenej komunikácie medzi konateľmi SMM, vedením mesta a potenciálnymi záujemcami,” uvádza mesto na webe.

Projekt mestského vinohradu dlhodobo trápil Správu mestského majetku, ktorej zamestnanci museli vinice obrábať v rámci svojej pracovnej činnosti, čím bol vinohrad pre spoločnosť len nákladovou položkou. “Dnes, po dokončení úspešnej obchodnej verejnej súťaže, ušetrí Správa mestského majetku na správe vinohradu vyše 40 000 EUR ročne a zároveň získa pravidelný príjem z jeho prenájmu,” dodáva mesto.

Zdroj: Skalica.sk


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Trnavské rádio Tak akorát 2024