Skalický triatlonista Boris Janata si vlani odkrútil svoju premiéru medzi profesionálmi vo Svetovom pohári XTERRA v terénnom triatlone a medzi najlepšími nebude chýbať ani v roku 2024. Po náročnej sezóne si doprial oddych, dal sa zdravotne do poriadku, no teraz už naplno zarezáva v zimnej príprave.

Boris plánuje opäť štartovať na podujatiach Svetového pohára, cieľom a vrcholom sezóny by mala byť účasť na svetovom šampionáte.

„Uplynulú sezónu sa mi splnil sen štartovať v terénnom triatlone medzi najlepšími triatlonistami sveta. Podarili sa mi pekné výsledky, no pre mňa sú omnoho dôležitejšie výkony, ktoré som na jednotlivých pretekoch podal. Postupne som sa stále zlepšoval, forma bola načasovaná výborne, za čo vďačím trénerovi Tomášovi Jurkovičovi.

Presvedčil som sa, že výkonnostne napredujem a vidím, že sa stále dajú posúvať limity správnym nastavením tréningov a regenerácie. Kto niekedy športoval na vrcholovej úrovni, vie, že musí veľa obetovať. Je za tým veľa driny, odriekania, disciplíny a tvrdých tréningov. Úspech nepríde bez každodennej práce na sebe a aj napriek tomu to nemusí zaručiť, že sa dostaví. Vytrvalosť, disciplína a ísť si tvrdo za tým, nehľadať skratky a výhovorky. To si žiada veľa obety, rodina, priatelia a všetko ostatné ide do úzadia. Aj napriek tomu cítim z ich strany podporu, za čo im veľmi ďakujem. Vrcholový šport mi veľa dal i zobral. Zároveň mi priniesol do života veľa najlepších priateľov a nezabudnuteľných zážitkov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Mám veľmi úzky okruh ľudí, v ktorom sa pohybujem, o to viac si ich vážim. Veľa času na zábavu nie je, ale vždy si viem nájsť čas na rodinu a priateľov, ktorých mám rád. Športu dávam veľa a chcem vedieť, že keď sa raz obzriem, poviem si, že som dal do toho všetko. Väčšinou je to taký život samotára, a práve títo ľudia mi to uľahčujú.

Za celú uplynulú sezónu a aj za podporu do tej novej sa chcem poďakovať sponzorom, bez ktorých by tonešlo. Takisto ďakujem svojmu tímu za zázemie, servis, vybavenie a všetko okolo,” odkazuje Boris svojim priateľom.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

3D filamenty 2023