Skalicu na jar posilní 28-ročný fínsky futbalista slovenského pôvodu Matej Hradecký. Tento 196 cm vysoký stopér doteraz pôsobil v najvyššej futbalovej súťaži vo Fínsku a na konte má aj dva reprezentačné štarty za mužov. V Skalici pôjde o jeho premiéru na Slovensku. Informuje o tom klub na webovej stránke.

foto mfkskalica.sk

Matej naposledy pôsobil v klube SJK Seinäjoki, no v minulosti obliekal aj dres Helsinki IFK či TPS Turku.

Jeho otec pochádza zo Slovenska, konkrétne z Bratislavy. „Keď mám čas, snažím sa prísť na Slovensko, mám tu rodinu, no keď som bol menší, trávili sme na Slovensku pravidelne mesiac aj dva cez leto, takže Slovensko a hlavne Bratislavu poznám,“ vysvetlil Matej Hradecký, ktorý má dvoch bratov. Všetci traja sa venujú futbalu, Lukáš aktuálne pôsobí v nemeckej Bundeslige ako brankár Bayer 04 Leverkusen. Ich otec sa však venoval volejbalu.

Pálfyovci Knihy.Zahori

„Boli sme traja a tak sme hrali futbal. Navyše, blízko nás bolo futbalové ihrisko, takže to tak prirodzene vzniklo, že vždy po škole sme hrávali futbal, občas aj hokej,“ vysvetlil Matej, pre ktorého je Skalica, ale aj najvyššia futbalová súťaž neznámou.

„Ako taký prehľad mám, viem aké kluby pôsobia v najvyššej slovenskej lige, dokonca jeden z kamarátov hráva za Trenčín, takže nejaké informácie mám a viem, že ide o kvalitnú súťaž,“ hovorí Matej.

A prečo sa rozhodol pre Slovensko a Skalicu? „Chcel som skúsiť niečo iné ako Fínsko. Slovensko je stredom Európy, nie je to pre mňa neznáma krajina, takže ma to lákalo. Na Skalicu som dostal referencie od kamaráta, tak som sa rozhodol to skúsiť,“ pokračoval Matej, ktorému aktuálne chladné počasie na Slovensku nevadí. „Vo Fínsku teraz máme -20 stupňov Celzia, takže toto je pre mňa ako leto,“ dodal vtipne.

Plocha draka Knihy.Zahori

Vysoký stredný obranca hrával donedávna ešte ako záložník. „Bol som stredopoliar, ale posledné tri roky hrávam na stopérskom poste, ktorý mi aj viacej sedí,“ pokračoval Matej, ktorý obdivuje španielskych hráčov Sergia Busquetsa a Sergia Ramosa.

V Skalici sa ešte nestihol poriadne poobzerať, no s jazykovou bariérou v kabíne nebude mať problém, keďže veľmi dobre hovorí po Slovensky. Nosiť bude dres s číslom 4. „Mojim cieľom je pomôcť Skalici splniť ciele, udržať sa v najvyššej futbalovej súťaži a ukázať sa dobrými výkonmi,“ uzavrel.

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

3D filamenty 2023