Aktualizované 17.1.→ Polícia začala trestné stíhanie vo veci nálezu mŕtveho novorodenca v Gajaroch.

Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave boli včera (16.1.) v podvečerných hodinách vyslaní do obce Gajary k nálezu tela novorodenca bez známok
života.

“Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti začal trestnej stíhanie vo veci zločinu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou podľa §146 Trestného zákona,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Reportérke TV Markíza Soni Cipínovej sa podarilo rozprávať s rodičmi mladej ženy, ktorá podľa jej matky mala mať onedlho termín pôrodu.

Mladá žena mala podľa jej slov potratiť a porodiť už mŕtve dieťa. „Placentu dal manžel do kontajnera. Ja som bola v robote, stalo sa to o piatej,“ uviedla žena pre štáb televízie Markíza.

“Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k 20-ročnej žene, ktorá porodila v domácom prostredí. Záchranári ju s popôrodnými komplikáciami transportovali do nemocnice v Bratislave. K ďalším podrobnostiam sa vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme vyjadrovať,” priblížila hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová.


.