V priestoroch Mestského úradu v Šaštíne-Strážach krátko pred Vianocami slávnostne pokrstili knihu Príbeh D & J nášho regionálneho autora, rodáka a obyvateľa mesta Rudolfa Ovečku. Ide o voľné pokračovanie prvej časti, ktorá vyšla vlani v septembri pod názvom Príbeh J & J. Oba príbehy sú postavené na vzťahu muža a ženy od študentských čias až po zrelý vek.

foto mestosastinstraze.sk

Druhý príbeh Jura Čierneho venoval autor svojej manželke Janke s poďakovaním za 35 rokov spoločného života. Knižnú novinku pokrstila pieskom a vodou z Gazárky autorova vnučka Eliška spolu s Evou Čulenovou z vydavateľstva Ignis, v ktorom vyšli obe knihy Rudolfa Ovečku. Okrem autorových slov zaznel na krste aj príhovor primátora Radovana Prsteka.

Macek Knihy.Zahori

“Autorove básne predniesla Pani Poézia – ako v meste volajú Elenku Ovečkovú. Treba povedať, že nielen román, ale aj básne venované manželke, dcére, vnučke, mestu Šaštín-Stráže a aj mne, jeho vydavateľke, mali na krste premiéru. O týchto básňach nikto nevedel, iba autor a recitátorka, preto vzbudili prekvapenie i emócie. Rudovi Ovečkovi za krásnu báseň veľmi ďakujeme, to je presne to, prečo sa oplatí robiť túto prácu, ktorá je zväčša náročná a mravčia. Primátor i autor priblížili aj témy a naznačili obsah oboch románov. Krásna akcia bola ukončená malou recepciou,” napísala na stránke vydavateľstva Ignis Eva Čulenová.

Oba romány sú dostupné u autora: szssastin@gmail.com za 25 eur spolu a po 13 eur jednotlivo + poštovné, no dostanete ich aj v kníhkupectvách.

Článok vyšiel v našom partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Najnovší májový Záhorák prináša udalosti z regiónu

Aktuálne spravodajstvo, rozhovory, informácie zo sveta športu a kultúry, to všetko prináša…

BM Salon EV