V piatok (12.1.) Nemocnica Malacky slávnostne predstavila nový digitálny mamografický prístroj Hologic – Selenia Dimensions s technológiami, ktoré spĺňajú všetky požiadavky moderných skríningových a klinických zobrazovacích metód. Informuje o tom nemocnica na sociálnej sieti.

foto FB Nemocnica Malacky

Nový mamograf kombinuje precíznosť s jednoduchým užívateľským ovládaním, čo prispieva k vyššiemu komfortu pacientov aj ošetrujúceho personálu. “Je ideálny pre pacienta a ošetrujúci personál, poskytuje vysokokvalitné zobrazenie s mimoriadne ostrým obrazom a výnimočne nízkymi dávkami žiarenia. Veľkým prínosom pre ženy je aj fakt, že Nemocnica Malacky patrí medzi skríningové pracoviská rakoviny prsníka na Slovensku a vykonáva kompletnú mamodiagnostiku vrátane ultrazvukového vyšetrenia, prípadnej punkcie či biopsie alebo magnetickej rezonancie prsníkov,” uvádza nemocnica na sociálnej sieti.

Nový mamograf ponúka aj možnosť vyšetrenia pre pacientky s prsníkovými implantátmi a pacientky sú ihneď po vyšetrenú ústne informované o výsledkoch, čím sa znižuje obdobie neistoty a napätia pri čakaní na výsledky.

foto Nemocnica Malacky

.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

Lakovanie a Pieskovanie