Malačan Martin Haba, študent 2. ročníka Filozofickej fakulty Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, bol ocenený titulom Študentská osobnosť Slovenska za akademický rok 2022/2023. Toto prestížne ocenenie mu udelila organizácia Junior Chamber International Slovakia, ako informuje mesto Malacky na svojej webovej stránke.

Martin Haba, foto arcív

Martin Haba zvíťazil v kategórii Filozofia, politológia, sociológia, pedagogika, psychológia a svojimi aktivitami presahuje rámec akademickej sféry. Od začiatku konfliktu na Ukrajine sa výrazne angažuje v pomoci ukrajinským utečencom ako komunitný tlmočník, ako prekladateľ spolupracuje tiež so štátnymi úradmi a inštitúciami, vrátane cudzineckej polície a počas nárastu počtu nelegálnych migrantov v Bratislave bol členom mobilného humanitárneho tímu.

Macek Knihy.Zahori

Martinova angažovanosť nie je obmedzená len na štúdium a sociálnu prácu, ale rozširuje sa aj do športu a filatelie. Ako bývalý aktívny florbalista teraz trénuje brankárov juniorskej reprezentácie SR v klube ŠK Lido Bratislava a jeho vášeň pre filatelistiku ho viedla k úspechom na viacerých výstavách. Pred pár rokmi úspešne predstavil svoj exponát Štáty Európy po roku 1945 na filatelistickej výstave k 100. výročiu vzniku Československa na Bratislavskom hradi a vlani získal postriebrenú medailu v kategórii jednorámových exponátov za exponát Motívy prírody na známkach Slovenskej republiky (1993 – 2003) na Národnej výstave poštových známok BratislavaFila 2023.

foto malacky.sk

.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie