Malacká cyklistka Sára Bilkovičová sa v sezóne 2024 pozrie aj na zahraničné preteky. Jej tím Pierre Baguette postúpil vyššie a stal sa kontinentálnym tímom. Pretekať za kontinentálny tím má svoje výhody, okrem vyššej prestíže samozrejme účasť na náročnejších podujatiach.

foto FB Sára Bilkovičová

„Skĺbiť predošlú sezónu so školou bolo náročné. Očakávam, že tento rok bude pokojnejší a budem sa môcť naplno zamerať na tréningový proces. Teším sa, že zmenou na kontinentálny tím na mňa čakajú nové výzvy a zaujímavé preteky,“ povedala Sára.

Macek Knihy.Zahori

Preteky však naša cyklistka zatiaľ neplánuje. Dôvody sú dva: blížiaca sa maturita a prijímacie skúšky na vysokú školu. Preto sa nezúčastňuje na sústredeniach, ktoré v tomto čase cyklisti v rámci prípravy na novú sezónu obvykle absolvujú v teplejších častiach kontinentu.

foto FB Sára Bílkovičová

Sára však nie je celé dni zaborená iba do učebníc. V rámci prijímačiek ju totiž čakajú aj fyzické testy, a tak o strate kondície nie je reč. Čas preto trávi aj tréningom: „Plávanie, behanie a bicykel, keď je možnosť vonku, ale najmä som na trenažéri doma v garáži.“

Sáre držíme palce na maturite aj na prijímačky, nech sa môže opäť venovať naplno cyklistike.

Zdroj: jh, malacky.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024