V decembri sa v hoteli Senec konal 24. Galavečer slovenského turfu. Najviac ocenení si na ňom prevzal tréner a džokej v jednej osobe, Seničan Jaroslav Línek a stajňa Strnisko so sídlom v Lakšárskej Novej Vsi.

foto archív

Pre Jaroslava Línka to bol už ôsmy titul Jazdec roka a tretí titul Tréner roka, ktorý je vizitkou mnohých úspechov jeho zverencov. Dostihová sezóna 2023 bola zrejme najúspešnejšia v jeho dlhoročnej kariére. Ako jazdec vyhral 6 dostihov a ako tréner 11 z 23 slovenských jednotkových dostihov. Navyše ním trénovanú kobylu Free Folie zvolili odborníci za Koňa roku 2023, najlepšiu 3-ročnú kobylu i najlepšieho míliara.

Macek Knihy.Zahori

Free Folie vyhrala v sezóne tri jednotkové dostihy – Cenu Arvy na Turf gala, Cenu Pat’s Music a aj slovenský Oaks, čím dosiahla klasický víťazný hetrik. Zverenci Línka získali aj ceny pre najlepšiu 2-ročnú kobylu (Amra), najlepšiu staršiu kobylu (Blue Bay) a najlepšieho koňa slovenského chovu (Blue River). Najlepším dvojročným žrebcom bol Boulevard Blanqui trénerky Zuzany Kubovičovej z PD Senica.

V kategórii Tréner roka pomyselné stupne víťazov patrili komplet Záhorákom, za Jaroslavom Línkom sa umiestnili Zuzana Kubovičová a Jaroslav Brečka z Javorca.

Najlepším prútenkárom sa stal Hakimpour, najlepším stĺpliarom Kaiserwalzer a najlepším kôňom slovenského chovu Fort Ryan zo stajne MPL Racing, všetci zverenci Jaroslava Brečku z centrály Quirinus Farm. Medzi prekážkovými trénermi získal „Čiko“ už svoj siedmy titul Tréner roka.

Článok vyšiel v našom partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

Lakovanie a Pieskovanie