Bežnému človeku dal minulý rok poriadne zabrať, len málokto si mohol dovoliť všetko, na čo bol zvyknutý. Za 100-eurový nákup sme si priplatili v priemere o 12 euro viac. Či si budeme musieť uťahovať opasky aj tento rok, ukáže až čas.

Ivan Bzdúšek, foto archív

Ekonómia predpovedajú spomalenie tempa inflácie, rásť by mali aj mzdy. Budeme teda viac nakupovať? Čo očakávajú obchodníci od tohto roka? Túto otázku sme položili Ing. Ivanovi Bzdúšekovi, predsedovi SD COOP Jednota Senica, ktoré prevádzkuje najrozsiahlejšiu sieť maloobchodných predajní na Záhorí.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

“Vždy na začiatku každé ho roka si vzájomne želáme zdravie, šťastie, pohodu a očakávame, že bude lepší ako ten predchádzajúci. Z pohľadu obchodu sa na rok 2024 pozeráme omnoho optimistickejšie ako vlani. Ceny energií, ktoré roztočili inflačnú špirálu, sú dnes už prijateľnejšie, i keď ešte stále vysoké v porovnaní s obdobím pred ruskou inváziou na Ukrajinu. Rast cien od producentov a spracovateľov potravín sa tlmil už v priebehu vlaňajška a tento trend očakávame aj v tomto roku. Dôležité je, že začali rásť reálne mzdy na úrovni 4-5 %. Samozrejme, celkový vývoj bude závisieť aj od geopolitickej situácie a v podstatnej miere aj od vplyvu klimatických zmien. Tak ako po minulé roky aj v tomto roku budeme pokračovať v investíciách do modernizácie našej obchodnej siete, chceme vytvárať lepšie nákupné podmienky k spokojnosti zákazníkov ako i našich zamestnancov, ktorí sú rozhodujúcim faktorom úspechu spoločnosti. Čo by sme si mohli ešte priať? Aby sme boli voči sebe tolerantní, nešírili nenávisť voči iným, ktorí sú možno odlišní ako my, viac rozvíjali kritické myslenie, overovali si z dôveryhodných zdrojov informácie, neverili populistom, klamárom, ani ľuďom podozrivým z korupčnej činnosti a organizovaného zločinu.”

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Výstavba novej športovej haly pri SOŠ v Senici bude ukončená na jeseň

Výstavba novej športovej haly pri Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách…

3D filamenty 2023