Mesto Senica sa pripravuje na spustenie projektu zdieľaných bicyklov a aktuálne pripravuje výberové konanie na prevádzkovateľa tejto novej služby. Samospráva by chcela Senica bajk podľa hovorkyne radnice Tatiany Moravcovej sprístupniť od apríla tohto roka, získala naň nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 570 000 eur.

ilustračné foto Envato Elements / anatoliy_gleb

Seničania vďaka tomu budú mať k dispozícii 145 bicyklov šedej farby, z nich je 60 elektrických a 85 klasických. “Mesto má snahu rozšíriť používanie bicykla ako bežného a bezpečného dopravného prostriedku v rámci mesta. Dostatočnú dostupnosť využívania tohto spôsobu prepravy zabezpečí 24 parkovacích staníc, ktoré budú rozmiestnené po meste tak, aby boli k dispozícii všetkým obyvateľom zo všetkých mestských častí,” uviedla projektová manažérka mesta Dana Jurková.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Cieľom projektu je motivovať obyvateľov, aby uprednostňovali cyklistickú dopravu pred motorizovanou. Mesto vybudovalo šesť kilometrov nových cyklotrás a pripravuje ďalšie na pripojenie ostatných častí mesta.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024