Veselohra Ženský zákon v podaní hercov Divadla na hambálku sa teší už dlhé roky mimoriadnemu diváckemu záujmu. Aj predstavenie, ktoré odohrali malacki ochotníci 20. januára v Kultúrním domečku, bolo beznádejne vypredané.

foto mckmalacky.sk

Samozrejme, celý kolektív Divadla na hambálku takýto záujem veľmi teší, a keďže nechcú sklamať žiadneho diváka, pridajú ešte jedno predstavenie. Ženský zákon odohrajú trocha netradične, a to vo štvrtok 1. februára o 19.00 h opäť v Kultúrním domečku (kine) v Malackách. Tajovského tradičná hra podaná v záhoračtine, do ktorej ju preložili bratia Moravčíkovci, sa v roku 2002 stala prvotinou Divadla na hambálku. Tento príbeh o medziľudských vzťahoch nabitý humorom a vtipom rozpráva o láske mladých ľudí a o tom, čo dokáže sebectvo, majetok a intrigy.

Posledné vstupenky na pridané predstavenie Žensky zákon sú dostupné na webe mckmalacky.sk.

Macek Knihy.Zahori

Divadlo na hambálku odohrá však vo februári (17.2.) na svojej domovskej scéne v Malackách aj komédiu Matěja Balcara Pánsky klub. “Komédia o eroticky závislých mužoch je terapiou pre všetkých. A najmä pre tých, ktorí si myslia, že žiadnu terapiu nepotrebujú,” sľubujú malackí ochotníci. Na sedení pre eroticky závislých sa stretnú majiteľ cykloservisu Edo, učiteľ dejepisu a telocviku Cyril, starnúci rocker Gigi, scenárista na dôchodku Prokop a ajťák Martin. Terapiu vedie čerstvo doštudovaná a nezadaná Linda, pre ktorú sa stretnutie s partiou rozličných mužských charakterov stáva osudovým krokom nielen v jej profesijnej kariére. “Smiať sa prestanete až doma – teda možno,” odkazuje divákom režisér Vlado Zetek.

Pánsky klub, osoby a obsadenie: Linda – Nikoleta Bruncliková, Cyril – Samuel Uher, Edo – Matej Fischer, Gigi – Oto Divinský, Martin – Martin Mašek, Prokop – František Malec, Miladka a iné – Zuzana Bezáková

Svetlo: Milan Kojs, Zvuk: Peter Hegyi, Výtvarná spolupráca: Tereza Langerová, Réžia: Vlado Zetek

Vstupenky na Pánsky klub sú dostupné na webe mckmalacky.sk.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.

3D filamenty 2023