V polovici futbalovej sezóny TJ Družstevník Smolinské obsadilo v 8. lige Oblastného futbalového zväzu Senica štvrtú priečku. Cieľ pre jarnú časť sezóny je skončiť najhoršie na treťom mieste.

“Pred sezónou som si dával tie najvyššie ciele. Priebežne sme na 4. mieste, o 3 body za druhým Hradišťom a na vedúcu Senicu strácame až 14 bodov,” hovorí trenér Jaroslav Strapko.

Podľa Strapka je dôvod, prečo sa Smolinské dlhodobo drží na popredných priečkach, kvalitné a skúsené mužstvo. Napriek tomu tréner poukázal na dva domáce zápasy, ktoré tím mrzia, najmä prehru so Sekulami a remízu s Rovenskom, kde zlyhania v týchto stretnutiach mohli mať vplyv na lepšie umiestnenie v tabuľke.

Pálfyovci Knihy.Zahori

TJ Smolinské čelilo počas sezóny aj problémom so zraneniami hráčov, najmä zranenie obrancu a kapitána Martina Masára malo výrazný vplyv na obranné schopnosti tímu. “Hlavne zranenie Martina Masára bolo citeľné, lebo je to kľúčový hráč obrany,” komentoval Strapko.

Pokiaľ ide o zimnú prípravu, Smolinské ju začalo 27. januára. Dochádzka hráčov na tréningoch však zatiaľ nesplnila očakávania trénera, ktorý vyjadril sklamanie z účasti hráčov a dúfa v jej zlepšenie.

Dominik Celláry

Cieľom pre jarnú časť sezóny je skončiť najhoršie na treťom mieste. Strapko si kladie vysoké ciele, vrátane ambície postúpiť do vyššej ligy v budúcej sezóne. Ak sa nám tento cieľ nepodarí naplniť, zrejme skončím ako hlavný tréner TJ Smolinské, uviedol s dôrazom na význam dosiahnutia stanovených cieľov pre jeho budúcnosť s tímom.

S prihliadnutím na výzvy, ktorým TJ Smolinské čelí, a na ciele, ktoré si stanovili, bude zaujímavé sledovať, ako sa mužstvo vyrovná s druhou polovicou sezóny a či dokáže naplniť svoje ambície a očakávania.

 

Príchody

Marek Kling – Šaštín-Stráže
Hazlinger – Gbely
Goga – Gbely
Marek Malík – Závod
Martin Cintula – Igram

Odchody

Tomáš Polák – Petrova Ves
Richard Buček – Petrova Ves
Filip Szomolay– koniec hosťovania.
Miroslav Muller skončil zo zdravotných dôvodov
Dárius Sedláček si hľadá nový klub, kde by pokračoval.

Prípravné zápasy

Prípravné zápasy bude hrať TJ Smolinské v priebehu marca so súpermi: Kráľová pri Senci, Borský Mikuláš, Kopčany, Šajdíkove Humence a Čáčov.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023