Od utorka (6.2.) od 15:00 je premávka na Bratislavskej ulici v Holíči pri Bille plne riadená svetelnou signalizáciou. Táto zmena znamená premenenie doterajšieho priechodu pre chodcov na miesto pre prechádzanie. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

foto FB Mesto Holíč

“Upozorňujeme chodcov, že priechod pre chodcov sa zmení na miesto pre prechádzanie a bude sa riadiť semaformi. Na mieste pre prechádzanie cez ulicu Bratislavská sú semafory vybavené dotykovým senzorom. Po dotknutí sa senzora systém odošle požiadavku na zaradenie zelenej pre chodcov a zároveň sa na senzore rozsvieti nápis „čakajte“. Rešpektujte pri prechádzaní svetelnú signalizáciu, spresňuje mesto na sociálnej sieti fungovanie semaforov.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Mesto upozorňuje, že zmena priechodu na miesto pre prechádzanie znamená, že chodec stratil prednosť pred prechádzajúcimi vozidlami, ak sám na semafore nemá zelenú. “Je dôležité si toto uvedomiť, pretože v minulosti dochádzalo k zraneniam a nebezpečným situáciám,” pripomína mesto.

Mestský úrad žiada všetkých občanov i návštevníkov, aby na tomto mieste zvýšili svoju opatrnosť a nevstúpili náhodou do vozovky, pokiaľ k tomu nedostanú svetelný signál. Poučte prosím aj svoje deti, najmä školákov, aby boli pozorní a opatrní. Bezpečnosť a zdravie predovšetkým,” dodáva mesto.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

3D filamenty 2023