V polovici futbalovej sezóny TJ KERKO Šajdíkové Humence, nováčik v najvyššej okresnej súťaži, ukazuje, že ich ambície siahajú ďaleko. Kapitán tímu, Aleš Foriška, hovorí o spokojnosti s doterajším priebehom sezóny, a to napriek turbulenciám, ktoré klub prežíval v lete pred sezónou.

“Po dlhých rokoch snahy sme opäť postúpili do najvyššej okresnej súťaže, čo bol pre nás veľký krok. V lete sme prežili celkom turbulentné obdobie, keďže prišlo ku kompletnej výmene výboru TJ KERKO a úplne sme nevedeli, čo nás všetko čaká. Dokázali sme sa však posilniť a stať sa konkurencieschopným tímom,” uviedol Foriška. Priznáva však, že nielen výsledky na ihrisku, ale aj strata dlhoročného priateľa klubu, pána Jaroslava Sekáča, hlboko ovplyvnila tím.

Úspech v súťaži pripisuje kombinácii skúsených a mladých hráčov, ktorí spoločne vytvorili súdržný kolektív. Máme skúseného trénera a úžasných fanúšikov, ktorí nás podporujú aj na súperových ihriskách,” zdôraznil kapitán.

Plocha draka Knihy.Zahori

O úrovni 7. ligy Foriška hovorí s rešpektom, poukazujúc na vyššiu kvalitu a náročnosť oproti 8. lige. “Hrá sa rýchlejší a kombinačnejší futbal, čo je pre divákov atraktívnejšie, no prvé zápasy sme si museli zvykať na iný štýl hry,” vysvetlil.

Zimná príprava začala 2. februára s plánom absolvovať ju prevažne v domácich podmienkach. “Máme naplánované prípravné zápasy s tímami z regiónu, ale aj s rakúskym tímom SC Hohenruppersdorf,” povedal kapitán o príprave na jarnú časť sezóny.

Cieľom do jarnej časti je hrať atraktívny futbal s množstvom gólov v súperovej bránke, ktorý bude baviť našich fanúšikov a tým pádom by nemal byt problém udržať sa v prvej polovici tabuľky,” hovorí o plánoch do druhej časti sezóny kapitán TJ KERKO.

Na záver Foriška poďakoval organizačnému výboru TJ KERKO, obci Šajdíkové Humence, sponzorom a fanúšikom za neustálu podporu a verí, že spoločne dosiahnu stanovené ciele.

Záhorácke rádio 2024 01

Príchody

Jožko Burian – návrat z TJ Družstevník Kunov
Dušan Hlavenka – návrat z ŠFK Štefanov
Roman Hlavenka – návrat z ŠFK Štefanov
Tomáš Chorvát – návrat z TJ Družstevník Dojč
Patrik Zóna – návrat z TJ Družstevník Dojč
Martin Janík
Tomáš Hasák
Dominik Sekáč – po polročnom hosťovaní prišiel na trvalý prestup z FK Smrdáky

Odchody

Dominik Burian – odchod do ŠK Cífer
Jakub Cintula – odchod do TJ Sokol Tvrdonice (CZ)
Dominik Šimek – hosťovanie do TJ Družstevník Kunov
Ondrej Sekáč – skončilo hosťovanie
Damian Štefečka – skončilo hosťovanie

Prípravné zápasy

SC Hohenruppersdorf (Rakúsko), TJ Podbranč, FK Čáčov 1933, TJ Družstevník Smolinské a generálka pred začiatkom jarnej časti bude s FK Senica.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024