Jubilejný desiaty ročník Mizuno Cupu 2024, medzinárodného mládežníckeho turnaja v hádzanej, sa niesol v duchu dramatických duelov a nezabudnuteľných zážitkov. Jeden z najväčších mládežníckych turnajov, ktorý sa organizuje na Záhorí, sa tento rok uskutočnil na troch miestach – v Stupave, Malackách a Záhorskej Bystrici. Predstavilo sa na ňom celkovo 46 tímov v piatich vekových kategóriách a nestratili sa na ňom ani záhorácke mužstvá.

foto Lucia Obžerová

Minihádzaná: Budúcnosť hádzanej v dobrých rukách

V kategórii najmladších, do 10 rokov, sme videli výkony deviatich tímov, ktoré nám ukázali, že láska k hádzanej je medzi mladými stále silná. Hráči z celého regiónu preukázali svoje umenie a zanechali presvedčenie, že budúcnosť tohto športu nás napĺňa optimizmom. Víťazmi sa stali mladé „Legendy“ zo Šale, a tesne za nimi skončili talenty z ŠKP Bratislava. Najmenší bojovníci z HC Tatran Stupava sa umiestnili na výbornej tretej priečke a Sport Club Rudar obsadil 5. miesto.

Poradie minihádzaná/U10: 1. HŠK Legends Šaľa „A“, 2. ŠKP Bratislava „A“ (SK), 3. HC Tatran Stupava „A“, 4. ŠKP Bratislava „B“, 5. Sport Club Rudar, 6. HŠK Legends Šaľa „B“, 7. Handball Club Pezinok, 8. HC Tatran Stupava „C“, 9. Tatran Stupava „B“.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Mladší žiaci: Sľubný výkon Záhorákov

V kategórii mladších žiakov sme boli svedkami najpočetnejšej konkurencie, kde sa predstavilo dvanásť tímov. Táto skupina dala jasný signál, že hádzaná v našich končinách má čo ponúknuť. Víťazstvo v tejto kategórii si síce odniesol český tím TJ FS Napajedla, avšak žiaci HC Tatran Stupava skončili na druhom mieste a z bronzovej priečky sa tešili mladí hráči TJ Strojár Malacky.

Poradie mladší žiaci/U12: 1. TJ FS Napajedla, 2. HC Tatran Stupava „A“, 3. TJ Strojár Malacky, 4. TJ Slovácka Slávia Uherské Hradiště, 5. Handball Club Pezinok, 6. RK Bijeljina, 7. TJ Holešov, 8. TJ Sokol Úvaly, 9. ŠK Zemplín Trebišov, 10. HC Tatran Stupava „B“, 11. TJ Sokol Osek nad Bečvou, 12. Handball Club Dorcol.

Starší žiaci: Dráma až do konca

Súboje starších žiakov boli plné napätia až do posledných sekúnd. V tejto kategórii sa predstavilo jedenásť tímov, ktoré nás nenechali ani na chvíľu vydýchnuť. V dramatickom finále Trebišovčania zvíťazili nad Legends Šaľa o jediný gól. Starší žiaci Stupavy sa umiestnili na štvrtom mieste po prehre s RK Bijeljina z Bosny v zápase o bronz.

Poradie starší žiaci/U14: 1. ŠK Zemplín Trebišov, 2. HŠK Legends Šaľa, 3. RK Bijeljina, 4. HC Tatran Stupava, 5. HK Kúpele Bojnice, 6. TJ Sokol Telnice, 7. TJ Sokol Úvaly, 8. TJ Sokol Horka nad Moravou, 9. THA Martin, 10. Slovan Modra, 11. TJ Strojár Malacky.

Macek Knihy.Zahori

Mladší dorastenci: Bronzové oslavy Záhorákov

Súboje mladších dorastencov, ktoré sa odohrali v Malackách, priniesli vzrušujúce momenty a nezabudnuteľné zápasy. Dominanciu v mladšej kategórii preukázali hráči z Nových Zámkov. Tí sa turnajom prepracovali bez jedinej straty bodu, pričom porazili všetkých šesť svojich protivníkov. Kľúčovým zápasom pre nich bol duel proti Trebišovu, ktorý zvládli s výsledkom 18:15 a po zaslúženej výhre sa mohli radovať z prvého miesta. Mladší dorastenci Záhorákov ukázali srdcia bojovníkov a po dvoch prehrách a štyroch víťazstvách si odniesli bronzové medaily.

Poradie mladší dorastenci/U16: 1. MHC Štart Nové Zámky, 2. ŠK Zemplín Trebišov, 3. HC Záhoráci Stupava/Malacky, 4. Slovan Modra, 5. THA Martin, 6. MHK Piešťany, 7. Fót SE Jakab Kézisuli.

Starší dorastenci: Dramatický duel a aj celý turnaj pre Trebišov

To čo nevyšlo mladším dorastencom Trebišova, podarilo sa im starším spoluhráčom. Zvládli vyrovnaný duel s moravským tímom zo Zlína, keď ich zdolali 20:19, čo sa napokon ukázalo ako rozhodujúce. Moravský tím sa tak musel uspokojiť s druhým miestom. Podobne ako v kategórii mladších dorastencov, aj tu sa tím Záhorákov umiestnil na bronzovej priečke, keď prehry zaznamenal iba proti dvom najlepším tímom, s ostatnými súpermi si dokázal poradiť. Oživením turnaja bol nepochybne tím RK Bijeljina z Bosny, ktorý napokon obsadil 4. miesto.

Poradie starší dorastenci/U18: 1. ŠK Zemplín Trebišov, 2. Handball club Zlín, 3. HC Záhoráci Stupava/Malacky, 4. RK Bijeljina, 5. Handball Club Pezinok, 6. Slovan Modra, 7. Tatran Litovel.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Mizuno Cup je príležitosťou pre hráčov aj trénerov

Mizuno Cup 2024 bol nielen svedectvom toho, že hádzaná je stále pre mladých športovcov atraktívnym športom, ale aj príležitosťou ukázať silu a odhodlanie mladých hráčov. „Ďakujeme všetkým klubom za ich účasť a s radosťou oznamujeme, že už teraz sa púšťame do príprav na ďalší ročník Mizuno cupu. Zároveň všetkým klubom prajeme veľa úspechov v nadchádzajúcej jarnej časti sezóny,” uzavrel turnaj v mene organizátorov Rudolf Draškovič.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023