Výsledky FK TJ Kúty v aktuálnej sezóne sú ďaleko za očakávaniami. V jesennej časti nedosiahli žiadne víťazstvo a sú na chvoste tabuľky 6. ligy západ Západoslovenského futbalového zväzu.

Tréner Branislav Jablonický komentuje situáciu so zreteľom na realitu: “Samozrejme, že nikto v klube nie je spokojný s postavením v tabuľke a ani s tým, že sme nevyhrali ani jeden zápas.”

Problémy tímu nie sú len na papieri. Dlhodobé výpadky kľúčových hráčov ako Marek Šefčovič, Tomáš Kratochvíl a Tomáš Komorný spolu s pracovnými povinnosťami ďalších hráčov výrazne ovplyvnili výkonnosť mužstva. “Už pred sezónou sme sa museli vysporiadať s indispozíciou skúsenejších hráčov,” priznáva trenér.

Obrovský počet inkasovaných gólov, 59 v 13 zápasoch, naznačuje, že obrana je slabým článkom. Jablonický to pripisuje meniacemu sa zloženiu obrany a nedostatku skúseností, “Je to o skúsenostiach a prechode z mládežníckeho futbalu na mužský.” 

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Pred začiatkom sezóny prišlo k veľkým zásahom do mužstva, stredná generácia skúsených hráčov odišla alebo prestala hrať futbal. Mužstvo je postavené zväčša na mladých hráčoch,” vysvetľuje tréner a poukazuje na prechodný charakter súčasného tímu.

Zimná príprava, ktorá začala 15. januára, má byť základom pre zlepšenie. Tréner Jablonický potvrdzuje plány na posilnenie kádra, “posuny v mužstve určite nastanú.” Dochádzka na tréningy je uspokojivá, avšak vždy je priestor na zlepšenie.

Cieľ je jasný – záchrana v lige.Hlavne musíme začať vyhrávať,” zdôrazňuje Jablonický. Celý tím sa musí spojiť, aby obrátili sezónu na svoj prospech.

Odchody

Martin Zemánek – TJ Sokol Tvrdonice
Dominik Zemánek –  TJ Sokol Tvrdonice
Dávid Vrábel  –  TJ Sokol Borský Mikuláš
Ľubomír Krajčír – FC Sekule
Patrik Studenič – TJ Iskra Holíč

Príchody

Nikola Djordjevski – FKM Stupava
Ján Navrátil –  ŠK Baník Čáry

Prípravné zápasy

FK TJ Kúty ma na pláne päť prípravných zápasov a to so súpermi: Závod, Velká nad Veličkou, FK Senica, Brezová pod Bradlom a generálku s Letničím.


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024