Jesenná časť sezóny pre TJ Družstevník Popudinské Močidľany priniesla zmiešané emócie. Aj keď sa sezóna začala sľubne s dvomi domácimi víťazstvami, neskôr nasledovala kríza vyústená prehrou s Hradišťom a rezignáciou trénera Fagana.

David Krchňavý, hráč mužstva, hodnotí tieto okamihy s otvorenosťou: “Začiatok sme mali sľubný, ale potom na nás prišla kríza, po ktorej sa rozhodol tréner Fagan rezignovať.” Situácia sa však obrátila po príchode trénera Tomáša Kocáka, pod ktorého vedením tím získal dôležité víťazstvá a umiestnil sa v strede tabuľky.

Časté výpadky hráčov kvôli zraneniam či pracovným povinnostiam ovplyvnili zohratie mužstva. Krchňavý poukazuje na absenciu Michala Forišku, ikony klubu, ktorého góly a skúsenosti chýbali na ihrisku. Početné zranenia prinútili k hraniu aj trénera Kocáka a na jeden zápas musel nastúpiť v útoku brankár Adam Hlúpik.

Popudinské Močidľany nie sú spokojné s obranou hrou mužstva. “V obrane nás najviac tlačí topánka,” uvádza Krchňavý, poukazujúc na potrebu lepšej obrannej hry a stabilnejšieho brankára. Počas sezóny sa v bránke vystriedali až traja brankári.

Pozítivnou správou pre tím je určite, že Peter Rehák ml. sa ihneď po 16. narodeninách zapojil do mužskej kategórie a dokonca strelil tri góly.

Zimná príprava už začala a podľa Krchňavého je dochádzka na tréningy dobrá. Klub plánuje sústredenie v horách a od marca aj sériu prípravných zápasov.

Klub sa snaží posilniť káder, pričom pohyby v mužstve sú plánované najmä smerom dnu. Detaily sú zatiaľ v štádiu rokovaní.

Cieľom mužstva na jarnú časť je jasný – posunúť sa v tabuľke čo najvyššie, zlepšiť herný prejav a integrovať do zostavy mladé talenty.

Príchody

Peter Rehák
Peter Rehák ml.
Samuel Malík

Odchody

Igor Krchňavý – TJ Družstevník Radimov
Peter Urbánek – TJ Družstevník Radimov
Ondrej Masaryk – TJ Družstevník Radimov
Michal Tokoš – TJ Družstevník Unín
Tomáš Kopálek – TJ Družstevník Vrádište
Matúš KRAKOVSKÝ – TJ Družstevník Trnovec
Pavel Klein – TJ Slovan Dubovce

Prípravné zápasy

Prípravné zápasy začnú v marci a súpermi búdu Milotice, Moravská Nová Ves, Trnovec a Radošovce.


.