Výstavba Šport arény je, povedané športovou teminológiou, niekde v druhom polčase. Pomerne rýchle zmeny, ktoré boli viditeľné zo dňa na deň, opticky ustali. Dôvod? Práce sa momentálne presunuli dovnútra.

foto malacky.sk

Na miesto vznikajúcej Šport arény sa prišiel osobne pozrieť aj Miroslav Šatan, legenda slovenského hokeja, dnes už v úlohe prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). V sprievode primátora Juraja Říhu, zástupcov zhotoviteľa a generálneho sekretára SZĽH Miroslava Laža si prezrel vnútorné priestory budúcej hokejovej haly aj vedľajšej haly na in doorové športy.

Záhorácke rádio 2024 01

“Biele hokejové miesto na mape bude zaplnené. Deti aj dospelí budú mať možnosť väčšieho športového vyžitia. Možno tu v budúcnosti vznikne aj detský hokejový klub a hokej sa stane bežným mestským športom,” skonštatoval Miroslav Šatan. Ocenil tiež blízke spojenie priestorov na hokej aj halové športy: “Verím, že veľa mladých ľudí bude mať radosť, a je jedno, akému športu sa budú venovať.”

foto malacky.sk

Ako nám prezradil Miroslav Lažo, pri Šport aréne bol od úplného začiatku v úlohe konzultanta: “Od Lamača po Senicu nemáme žiadny zimný štadión a Malacky sú dobrou voľbou. Som rád, že stavba pokračuje a teším sa na jej otvorenie.”

Hostia z vedenia SZĽH ocenili, že v aréne bude aj možnosť ubytovania a hokejový trenažér. Obrovským plusom je podľa nich blízkosť železničnej stanice. “Teší ma, že vedenie slovenského hokeja sa zaujíma o našu arénu. Prešli si všetky vnútorné priestory a môžem povedať, že boli milo prekvapení. Ich uznanie patrí všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na príprave arény, či teraz na jej realizácii,” povedal Juraj Říha.

foto malacky.sk

Šport aréna by mala byť hotová už koncom tohto roka. Ktovie, možno práve v nej vyrastie nový Patrik Koch…

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

3D filamenty 2023