Na pôde majstrovskej Považskej Bystrice prehrali hádzanári HC Záhoráci Stupava/Malacky o desať gólov, keď o výsledku rozhodol prvý polčas, v ktorom súper Záhorákom utiekol o 9 gólov.

Lazar Ristić (vľavo) a Samuel Kovács, Foto: Lucia Obžerová

V oklieštenej zostave bez skúsenej dvojice Burzanović a Kurka, ku ktorým sa pridal aj Vasović a s viacerými hráčmi dorastu začali hostia na palubovke majstra zle a už v 6. minúte prehrávali 0:5. Po oddychovom čase však zlepšili výkon a dokázali sa na favorita v 10. minúte dotiahnuť na rozdiel dvoch gólov (6:8). Domáci však dokázali kontrovať a do šatní tak Záhoráci odchádzali s 9-gólovým mankom.

Plocha draka Knihy.Zahori

V druhom polčase hostia zlepšili výkon, v bránke ich niekoľkokrát podržal Dario Maslić a so súperom dokázali odohrať vyrovnanú 30-minútovku. Najvýraznejšie sa strelecky z mužstva Záhorákov darilo Ristićovi, ktorý konto súpera zaťažil 7 gólmi.
Hlas po zápase

Pavol Stachovič, tréner HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Prišli sme do Považskej Bystrice s tým, že to bude ťažký zápas. Dali sme priestor aj hráčom, ktorí hrávajú menej, aj vzhľadom na to, že nás čakajú dôležité zápasy s Martinom a Modrou. Do stretnutia sme išli s tým, že skúsime hrať pomalšie. Začali sme s hrou 7 na 6, ale tento štýl nám nesvedčí a tak sme sa za stavu 0:5 vrátili k našej hre. Napriek tomu, že nám chýbali viacerí skúsení hráči, tak sme napokon duel zvládli so cťou.“

Niké Handball extraliga
MŠK Považská Bystrica – HC Záhoráci Stupava/Malacky 36:26 (20:11)
Najviac gólov MŠK Považská Bystrica: Štetina 10, Živković 6/2, Ďuriš 5, Briatka 5/1
Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: J. Rybár, Maslić 1, M. Krištofič – Frýbert 1, Valachovič 3, Ristić 7, Jánoš, Tóth, Žunić 2, Kovács 3, Konečný 1, Prevaj 1, Blašković 5/3, Jurík, D. Grich 2, tréner: P. Stachovič, vedúci mužstva: B. Grich, M. Rybár.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV