Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v 19. kole Niké ligy v domácom zápase nad MFK Skalica 1:0. Jediný gól padol v 69. minúte, jeho autorom bol Brunetti, ktorý prekonal Junasa hlavou. V základnej zostave MFK Skalica sa predstavila aj zimná posila v podobe Mateja Hradeckého, ktorý vytvoril stopérsku dvojicu s Oliverom Podhorinom. Pre zranenia chýbali trénerovi Pavlovi Majerníkovi Davi Alves a Denis Baumgartner, taktiež Yann Yao, ktorý sa pre problémy s vízami ešte nevrátil späť na Slovensko.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 19. kolo

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Gól: 69. Brunetti
ŽK: Gruszkowski, Goure, Herc – Krčík
Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Štofik
Divákov: 4836

DAC: Popovič – Gruszkowski, Kačaraba, Brunetti, Andzouana (83. Oddei) – Vitális, Dimun, Jürgens (78. Herc) – Dolček (46. Mendez), Trusa, Ramadan (68. Goure)

Skalica: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Morong, M. Nagy, Hollý (74. Mášik), Gaži (82. Matejov) – Haša (74. Vlasko), Smékal (62. Sobczyk)

Plocha draka Knihy.Zahori

Zápas začal opatrne a prvých pätnásť minút stretnutia neprinieslo žiadny vážnejší vzruch na hracej ploche. V 17. minúte v šestnástke po súboji spadol domáci Ivan Dolček, ale penalta sa nepískala. Druhú pätnásťminútovku začali aktívnejšie domáci, ktorí sa začali presadzovať viacej smerom dopredu. V 18. minúte sa do dobrej streleckej pozície dostal Vitális, ale jeho pokus zrazil na roh Oliver Podhorin. Následný rohový kop domáci zahrali na Andzouana pred šestnástkou, ktorého strelu pekným zákrokom vytlačil Junas opäť na roh. V 21. minúte sa uvoľnil cez dvoch hráčov domáci Ramadan, ale prízemnou strelou netrafil bránu.

Krátko na to dostal veľa priestoru domáci Vitális, ktorého strelu opäť vyrážal Martin Junas. V 24. minúte hostia predviedli peknú kombinačnú akciu stredom ihriska, k lopte sa dostal Daniel Smékal, ktorý sa natlačil až pred brankára, ale ten jeho šancu zlikvidoval. O minútu neskôr domáci opäť predviedli rýchlu priamočiaru akciu, po zrazenej strele sa k dorážke dostal Jürgens, ale strieľal vedľa pravej tyče skalickej brány. V 29. minúte centroval z pravej strany Adam Krčík, ale tiesenený Smékal hlavičkoval nad bránu. V 43. minúte prišla najväčšia šanca prvého polčasu Dunajskej Stredy. Oliver Podhorin prehral rýchlostný súboj s Matejom Trusom, ten išiel sám na Junasa, ktorý jeho zakončenie zneškodnil. V nadstavenom čase strieľal ešte Gaži spoza šestnástky, ale jeho pokus bez problémov chytil domáci brankár.

Záhorácke rádio 2024 01

Druhý polčas patril od úvodu domácim. Hneď v 49. minúte predviedli rýchlu akciu po pravej strane, kedy Andzouan poslal prízemný center cez celú šestnástku, kde sa k lopte dostal Ramadan, ktorý ešte prihrával na Trusu, toho však pohotovo zblokoval Podhorin na roh.

O tri minúty neskôr prišla rovnaká akcia z pravej strany, tentokrát zakončoval Ramadan pravačkou mimo bránu. V 55. minúte sa v šestnástke individuálne presadil domáci Vitális, no jeho strela skončila nad bránou. Hre Skaličnov v týchto chvíľach chýbala priamočiarosť a po zisku lopty rýchlejší prechod do útoku. K domácej šestnástke sa dostávali iba sporadicky.

V 60. minúte domáci zahrávali nebezpečný priamy kop do šestnástky, ktorý však Hradecký hlavou odvrátil na roh. V 69. minúte prišiel jediný gól stretnutia, keď po rohovom kope hostia neustrážili Brunettiho a ten zakončil hlavou na 1:0.

Ojedinelé ohrozenie zo strany Skalice prišlo v 85. minúte, ale strela Jána Vlaska bola veľmi nepresná. V úplnom závere sa po dlhovom autovom vhadzovaní dostal k lopte Martin Mášik, ale zakončenie mu nevyšlo.

Hlasy po zápase

Xisco Muňoz, tréner DAC: “Bol to náročný zápas aj z toho pohľadu, že niektorí hráči hrali prvýkrát spolu. Napriek tomu sme mali už v prvom polčase niekoľko príležitostí. Videli sme, že musíme urobiť zmenu. V druhom polčase sme mali prevahu, mali sme šance po štandardných situáciách a veľa striel. Dôležité bolo, aby sme získali tri body. Dnes bolo možno len 10 minút podľa mojich predstáv. Chce to čas, sme stále v procese.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Po zápase mám zmiešané pocity. Prvý polčas bol z našej strany solídny. Mali sme dobrú organizáciu hry, dobré prechody do útoku, nebezpečné situácie. Podržal nás brankár Junas, hlavne pri šanci Trusu. V druhom polčase sme začali byť pasívni. Absolútne nič nám nevychádzalo – prechodová fáza, organizácia hry. Dunajská Streda nás pritlačila, mala viacero štandardných situácií a z jednej skórovala. Potom sme už nemali dostatočnú kvalitu, aby sme so zápasom niečo urobili.”

Zdroj: mfkskalica.sk, TASR


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023