FK Oreské, hrajúce 7. ligu Oblastného futbalového zväzu Senica, zatvára jesennú časť sezóny s pozitívnym výhľadom. Predseda klubu Štefan Mikuš hodnotí dosiahnuté výsledky a hovorí o plánoch na jarnú časť súťaže.

Jesennú časť považuje za úspešnú, s malou stratou šiestich bodov za lídrom ŠFK Štefanov. “V našom mužstve vládne zatiaľ celková spokojnosť,” hovorí Mikuš, s tým, že cieľom je zlepšiť a doladiť herný prejav mužstva v jarnej časti.

Úspech FK Oreské prichádza pod vedením skúseného trenéra a hráča Dušana Ferika a vedúceho mužstva Petra Bulka, podporený stabilným sponzorom Forlit a.s. Káder zostal stabilný s výnimkou Denisa Boťánka, ktorý odišiel do Smrdák.

Zimná príprava začala 2. februára. Mužstvo by sa chcelo počas zimnej prípravy posilniť aby odbremenilo dorastencov, ktorí majú ambície postúpiť do 3. ligy.

Plocha draka Knihy.Zahori

S tréningovou účasťou sú spokojní, hráči pristupujú zodpovedne, čo sa odzrkadľuje na výborných výsledkoch jesennej časti. FK Oreské má najlepší útok a druhú najlepšiu obranu v súťaži, čo je zásluhou najlepšieho strelca Lukáša Pavlačku, ktorý dal 20 gólov.

Najlepší strelec Lukáš Pavlačka

Cieľom na jarnú časť je bojovať o prvé miesto a hrať kvalitný futbal. Prvý zápas na pôde ŠFK Štefanov ukáže pripravenosť mužstva na zvyšok sezóny.

Na otázku o možnom postupe hovorí Mikuš: “Keby sa nám podarilo súťaž vyhrať, určite by sme chceli postúpiť.” Avšak zdôrazňuje, že postup vyžaduje viac než finančné zázemie od sponzora, a to prácu a odhodlanie od ľudí v klube. Odkazuje na výzvy, ktoré postup so sebou prináša, od športových po organizačné.

V závere sa Mikuš poďakoval všetkým, ktorí sa podieľajú na fungovaní klubu, a vyzýva komunitu, aby sa zapojila do ďalšieho rozvoja futbalu v Oreskom.

Príchody

Samuel Madák,  TJ Chvojničan Radošovce
Peter Habala, TJ Iskra Holíč
Martin Ondrovič, FK Chropov
Kamil Galko, TJ Družstevník Unín

Odchody

Silvester Starych,  ŠK Petrova Ves
Denis Boťánek, FK Smrdáky


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV