FK Oreské, hrajúce 7. ligu Oblastného futbalového zväzu Senica, zatvára jesennú časť sezóny s pozitívnym výhľadom. Predseda klubu Štefan Mikuš hodnotí dosiahnuté výsledky a hovorí o plánoch na jarnú časť súťaže.

Jesennú časť považuje za úspešnú, s malou stratou šiestich bodov za lídrom ŠFK Štefanov. “V našom mužstve vládne zatiaľ celková spokojnosť,” hovorí Mikuš, s tým, že cieľom je zlepšiť a doladiť herný prejav mužstva v jarnej časti.

Úspech FK Oreské prichádza pod vedením skúseného trenéra a hráča Dušana Ferika a vedúceho mužstva Petra Bulka, podporený stabilným sponzorom Forlit a.s. Káder zostal stabilný s výnimkou Denisa Boťánka, ktorý odišiel do Smrdák.

Zimná príprava začala 2. februára. Mužstvo by sa chcelo počas zimnej prípravy posilniť aby odbremenilo dorastencov, ktorí majú ambície postúpiť do 3. ligy.

S tréningovou účasťou sú spokojní, hráči pristupujú zodpovedne, čo sa odzrkadľuje na výborných výsledkoch jesennej časti. FK Oreské má najlepší útok a druhú najlepšiu obranu v súťaži, čo je zásluhou najlepšieho strelca Lukáša Pavlačku, ktorý dal 20 gólov.

Najlepší strelec Lukáš Pavlačka

Cieľom na jarnú časť je bojovať o prvé miesto a hrať kvalitný futbal. Prvý zápas na pôde ŠFK Štefanov ukáže pripravenosť mužstva na zvyšok sezóny.

Na otázku o možnom postupe hovorí Mikuš: “Keby sa nám podarilo súťaž vyhrať, určite by sme chceli postúpiť.” Avšak zdôrazňuje, že postup vyžaduje viac než finančné zázemie od sponzora, a to prácu a odhodlanie od ľudí v klube. Odkazuje na výzvy, ktoré postup so sebou prináša, od športových po organizačné.

V závere sa Mikuš poďakoval všetkým, ktorí sa podieľajú na fungovaní klubu, a vyzýva komunitu, aby sa zapojila do ďalšieho rozvoja futbalu v Oreskom.

Príchody

Samuel Madák,  TJ Chvojničan Radošovce
Peter Habala, TJ Iskra Holíč
Martin Ondrovič, FK Chropov
Kamil Galko, TJ Družstevník Unín

Odchody

Silvester Starych,  ŠK Petrova Ves
Denis Boťánek, FK Smrdáky


.