Určite každý z nás už pomyslel na čas, kedy zima skončí a budeme sa môcť aspoň trochu vonku zohriať na slnečných lúčoch. Na ten čas si ale budeme musieť ešte trochu počkať a uzavretosť v našich domácnostiach si po zime už vypýtala svoju daň.

Mnoho ľudí po zime trpí takzvanou jarnou únavou a len ťažko sa rozbiehame do nového roka. Preto by sa možno oplatilo zamyslieť sa nad zmenami v našej domácnosti. Zmena nášho najbližšieho prostredia a mierna obnova domácnosti môže veľmi pozitívne vplývať na náš organizmus a naše psychické zdravie. Pripravili sme si preto pre vás niekoľko tipov, ako rýchlo a jednoducho vdýchnuť novú energiu do vašej domácnosti a zlepšiť vám tak náladu v nadchádzajúcom jarnej sezóne.

Štýlový knižný kútik

Ak ste priaznivcom kníh alebo by ste potrebovali len kútik, kde si chcete oddýchnuť, možno by nebolo zlé zamyslieť sa nad zriadením takéhoto zákutia. Vybaviť si malú knižnicu alebo zariadiť policovú skriňu plnú vašich obľúbených vecí vám už určite samo o sebe zlepší náladu. Následne budete môcť svoju zbierku stále obdivovať a to, že ju budete mať neustále na očiach, bude určite veľmi pozitívne pôsobiť na vašu náladu. Takýto kútik naviac môžete doplniť zaujímavým kreslo, v ktorom budeme môcť relaxovať alebo čítať. Farebný doplnok na stenu alebo poličku tiež určite prispeje ku správnej atmosfére.

Oživenie chodby alebo plochej steny

Ak máte vo svojom byte alebo dome priestor, ako je napríklad chodba alebo skromne zariadená stena, je to ideálny čas na miernu obživu takéhoto priestoru. Aj obyčajná biela stena dokáže vytvoriť priestor na realizáciu vašich nápadov. Bielu stenu môžete vymaľovať inou farbou, alebo ak ste ešte kreatívnejší, môžete použiť tapetu so zaujímavým vzorom. Následne pred takúto stenu môžete umiestniť napríklad peknú komodu ale skvelým doplnkom by boli aj štýlové lavice, ktoré nielen vyplnia prázdny priestor, ale poslúžia aj ako príručné sedenie, napríklad pre početnejšie návštevy.

Zútulnenie obývačky

Po zime sa vám váš každodenný priestor môže zdať strohý. Aj vaša obľúbená obývačka si preto môže žiadať nejakú obnovu. Výbornou pomocou môže byť pestrofarebný koberec, ktorý po pochmúrnej zime dodá farbu do vášho príbytku. Ďalším skvelým doplnkom môžu byť aj servírovacie vozíky, ktoré sú naviac praktickým pomocníkom v prípade návštevy alebo vašej pauzy na kávu. Vozík je naviac mobilný, takže priestor si môžete stále trochu pozmeniť.

Ako vidíte, aj vďaka malým a nenáročným doplnkom môže váš príbytok dostať úplne iný nádych a váš každodenný priestor vás tak bude tešiť, a doplní vám energiu a dobrú náladu do nového dňa.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024