Po úspešnom vystúpení na US Open absolvoval tenista na vozíčku Tomáš Masaryk z Holíča svoju premiéru aj na prvom tohtoročnom grandslamovom turnaji Australian Open.

foto archív

Po prvom prípravnom turnaji Victoria Open, kde sa stal víťazom vo štvorhre, štartoval Tomáš ešte aj na turnaji Wheelchair Open, takisto v Melbourne. V ňom si pripísal cenné body za výhru nad Španielom Perézom 6:4, 4:6, 6:3 po tuhom 2.5-hodinovom boji. Vo štvrťfinále už nestačil na svetového hráča č. 5, domáceho Davidsona (4:6, 4:6).

Žreb na hlavnú súťaž Australian Open Tomášovi však vôbec neprial, keď mu už v 1. kole dvojhry prisúdil opäť Davidsona, ktorému podľahol 2:6 a 1:6. Vo štvorhre bol jeho spoluhráčom Turek Kaplan, s ktorým sa prebojoval do štvrťfinále, no v ňom bol už nad ich sily juhoafricko-izraelský pár Ramphadi – Sasson (5:7, 1:6).

“Pred Australian Open som odohral dva turnaje, jeden v rámci Super Series, kde sa mi herne aj bodovo darilo. Žreb v dvojhre na grandslame bol jeden z tých ťažších a zápas mal rýchly spád, žiaľ, v môj neprospech. Svoje trojtýždňové vystúpenie u protinožcov však hodnotím pozitívne, keďže som sa na Australian Open dostal ako vôbec prvý Slovák. Podmienky tu boli na svetovej úrovni a mohol som sa porovnať s hráčmi zo svetovej špičky. Boj o Paralympiádu v Paríži nevzdávam, o ďalšie body do rebríčka zabojujem vo februári v Anglicku a v marci na kórejsko-japonskej tour,” zhodnotil svoje vystúpenie v Melbourne Tomáš.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Karting: Stupavčan Jakub Gašparovič vyhral prestížne preteky vo Francúzsku

Slovenský reprezentant, 13-ročný Jakub Gašparovič zo Stupavy, sa stal vo francúzskom Val…

Lakovanie a Pieskovanie