Mesto Senica pristúpilo k pilotnému projektu zamykania kontajnerov na novom stojisku s polopodzemnými nádobami vo vnútrobloku medzi ulicami Vajanského, Dlhá, Robotnícka a V. Paulínyho-Tótha. Dôvodom je sťažnosť vlastníkov bytov na “odpadový turizmus”, kedy do kontajnerov nosili odpad aj ľudia z iných častí mesta. Informuje o tom mesto na webe.

foto senica.sk

“Nové stojisko obsahuje šesť zapustených veľkokapacitných nádob, z ktorých sú dve na zber zmesového komunálneho odpadu a ostatné slúžia na triedený zber plastov, papiera, skla a kovov. Všetky nádoby sú zabezpečené zámkom, ku ktorému každý majiteľ bytu vo vnútrobloku dostal bezkontaktnú čipovú kartu na odomknutie,” informuje mesto na svojom webe.

Lokalita bola vybraná pre dostupnosť vývozného vozidla a umiestnenie stojiska na pozemku mesta mimo inžinierskych sietí. Zároveň vďaka údajom o doterajšom množstve odpadu bude možné vyhodnotiť, ako sa jeho objem zmení pri zamykaní nádob. “Stávajúce kontajnery budú po osadení zámkov odvezené, čím sa zníži zápach a zamedzí sa neporiadku okolo stojiska, pretože polopodzemné kontajnery neumožňujú opätovné vyhadzovanie odpadu,” dodáva mesto.

Ďalšie stojisko s polopodzemnými kontajnermi mesto Senica plánuje počas roka vybudovať na Hollého ulici.


.