Dňa 9. januára sa otvorili brány pre jedinečnú fotografickú súťaž s názvom “Najmrazivejšia fotografia Záhoria”. Svoje objektívy a kreativitu do nej zapojilo nespočetné množstvo fotografov zo Záhoria, ktorí sa snažili zachytiť krásu a zimné čaro tohoto regiónu.

Do súťaže bolo zapojených 232 fotografií Záhoria, ktoré boli postupne prezentované na sociálnych sieťach. Najčastejšie fotografovaným miestom bol výhľad z vrchu Vápenná. Nechýbali tiež detailné fotografie ľadu a mrazu, či deti a domáci miláčikovia v zimnej krajine. Po piatich týždňoch strávených fotografovaním v mrazivej krajine, či prehľadávaním archívov sa účastníci súťaže dočkali vyhlásenia víťazov.

Výber troch najlepších fotografií

Z množstva vydarených fotografií, ktoré sa zúčastnili súťaže, sme si vybrali tri, ktoré vynikajú svojou originalitou, technickou dokonalosťou a schopnosťou vyjadriť mrazivú atmosféru Záhoria:

1. Obec Kuchyňa s vrchom Vysoká v pozadí – Ján

2. Okno na Roštúne – Andrej

3. Pohľad z Vápennej – Blanka

Víťazná fotografia a cena

Po dôkladnej úvahe sme sa rozhodli, že víťaznou fotografiou tejto súťaže je fotografia od Jána – dobytok v obci Kuchyňa s vrchom Vysoká v pozadí. Víťazná fotografia odhaľuje krásu a autenticitu zimnej scenérie pri obci Kuchyňa. Na prvý pohľad zaujme dobytok, ktorý sa pokojne pasie na zasneženom poli, no jej kúzlo pramení aj z dokonale zvoleného pozadia – vrch Vysoká, ktorý sa tyčí v pozadí, pripomínajúc nám krásu prírodného bohatstva, ktoré nám Záhorie ponúka.

Ako odmenu získa pán Ján knihu od analógového fotografa Davida Mackoviča, s názvom “Plochá dráha Zohor“. Táto kniha je nielen zdrojom inšpirácie pre každého fotografa, ale poteší aj oko svojím dizajnom.

Záver

Ďakujeme všetkým účastníkom za ich úsilie a krásne zábery, ktoré nám umožnili vidieť Záhorie z úplne nového uhla pohľadu. Tešíme sa na ďalšiu fotografskú súťaž a nové príležitosti objaviť krásu nášho regiónu.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

3D filamenty 2023