Futbalisti Skalice remizovali v sobotňajšom zápase 20. kola Niké ligy so Žilinou 1:1. Skaličania sú na 9. priečke v tabuľke a s istotou si zahrajú skupinu o udržania v najvyššej slovenskej futbalovej lige.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 20. kolo

MFK Skalica – MŠK Žilina 1:1 (1:1)

Góly: 1. Smékal – 29. Javorček
Rozhodovali: Dohál – Hrmo, Bobko
ŽK: Gaži, Podhorin – Iľko, Essomba
Divákov: 707

Skalica: Luksch – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Nagy, Hollý (80. Mášik) – Morong, Haša (71. Sobczyk), Gaži (71. Matějov) – Smékal (89. Ranko)

Žilina: Belko – Leitner, Jaššo, Ndjeungoue – Bari (85. Hubočan), Sauer, Adang, Javorček – Bille (65. Nsona), Jambor, Iľko (77. Essombe)

Plocha draka Knihy.Zahori

Skalického gólmana Martina Junasa, ktorý má ľahšie zranenie ramena, vystriedal v bráne Matěj Luksch. Taktiež pre zranenia neboli trénerovi Pavlovi Majerníkovi k dispozícii hráči Davi Alves a Max Thompson. Na lavičku náhradníkov sa vrátil po zranení Denis Baumgartner, no do duelu so Žilinou ešte nezasiahol.

Do zápasu mali Skaličania expresný vstup, keď už v 31. sekunde otvárali skóre na 1:0. Mário Hollý na svojej polovici vybojoval loptu, kolmicou vysunul Daniela Smékala, ktorý sa dostal za žilinského Jaššu a povedľa hosťujúceho brankára Belka dostal domácich do vedenia. Aktivita Skalice pokračovala a v 10. minúte sa z pravej strany pekne predral do šestnástky Adam Morong, ktorého prudká prihrávka našla len žilinského obrancu, ktorý loptu upratal do bezpečia.

Postupne prešla aktivita na stranu Žiliny. V 12. minúte prišla prvá strela hostí od Iľka, ktorú Luksch na dvakrát skrotil. V 14. minúte sa na pravej strane presadil Bile, dostal sa až do šestnástky, ale jeho zakončenie skončilo v Lukschovom náručí. O chvíľu na to sa do podobnej situácie dostal Jambor, ale jeho prihrávka pre zmenu našla len dobre postaveného Martina Nagya. V týchto momentoch sa domáci snažili prehusťovať priestor pred šestnástkou a Žilinčania sa tak nedokázali dostať do výraznejšej gólovej šance.

Macek Knihy.Zahori

To sa však zmenilo v 29. minúte, kedy si Bile z pravej strany naviedol loptu do stredu šestnástky, ale jeho strela bola zrazená. Lopta sa dostala k Javorčekovi, ktorý po zemi povedľa Lukscha vyrovnal na 1:1. V 33. minúte sa k slovu dostali opäť domáci, keď po pravom krídle potiahol loptu Adam Krčík, posunul ju ešte na Adama Moronga, ten centrom našiel Smékala na prednej žrdi, no jeho nepríjemnú hlavičku brankár vyrazil na roh.

V 38. minúte sa stredom ihriska dostal ešte k strele Bari, ale Luksch s jeho pokusom nemal výrazný problém. Do kabín sa tak odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

Úvod druhého polčasu patril Žiline, keď v 48. minúte potiahol loptu Bari a našiel Jambora na hranici šestnástky. Ten nepríjemne vystrelil, no Luksch loptu vyrazil a následná dorážka Bileho bola už z ofsajdu. V 49. minúte domáci pekne zakombinovali z pravej strany, Martin Černek posúval loptu do tandemu na Hollého, ktorý si ju naviedol na hranicu päťky, ale jeho zakončenie nebolo presné.

V 51. minúte Adam Gaži poslal strieľaný spätný center na Moronga, ten ale prestrelil. V 52. minúte sa v skalickej šestnástke uvoľnil Iľko, ale jeho nepríjemnú strelu Luksch pokryl. V 56. minúte skalickí hráči po centri Krčíka avizovali hru rukou žilinského Jašša v šestnástke, ale penalta sa nepískala.

Z následného rohu hlavičkoval Roman Haša, ale Belko s jeho pokusom nemal problém. V 60. minúte sa po kombinácii v šestnástke hostí dostal k strele Mário Hollý, no bola zblokovaná a Belko s ňou nemal problém. V 67. minúte sa dostal k nepríjemnej strele spoza šestnástky zase Haša, ktorá však bola stečovaná na roh. V 77. minúte center Krčíka do päťky vyrážal Belko. V 80. minúte vybojoval na svojej polovici loptu Adam Morong, postupoval k žilinskej bráne a vysunul Smékala, ktorý spätnou prihrávkou na hranicu šestnástky našiel Alexa Sobczyka, ten však vo vyloženej šanci netrafil bránu a lopta skončila vedľa ľavej žrde.

V 83. minúte sa do nebezpečnej situácie dostávali hostia, Essomba poslal spätnú prihrávku, ale dobrým obranným zákrokom zmaril Jamborove zakončenie Sobczyk. O všetkom mohol rozhodnúť kapitán Martin Nagy, ale jeho krásna prudká strela skončila vedľa pravej žrde Žiliny.

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Lakovanie a Pieskovanie