Polícia v Senici vyšetruje prípad podvodu, ku ktorému došlo cez známy online bazár na sociálnej sieti. Podvodník vylákal od kupujúceho takmer 5000 eur pod zámienkou platby a dopravy za tovar. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Podvodník poslal kupujúcemu falošný link na dopravu a platbu za tovar. Po kliknutí na link sa kupujúcemu zobrazila stránka, ktorá vyzerala ako oficiálna stránka prepravnej spoločnosti. Na tejto stránke musel kupujúci zadať údaje o svojej platobnej karte a ďalšie osobné údaje. Podvodník tak získal prístup k jeho účtu a ukradol mu peniaze. “Kupujúci, ktorý u nás podal oznámenie pre podozrenie z podvodu, prišiel takto o takmer 5000 eur,” špecifikuje polícia.

Záhorácke rádio 2024 01

Aj v tomto prípade polícia pracuje s informáciou, že nešlo o prvý prípad a zlú skúsenosť s predajcom mali mať viacerí zákazníci, ktorí odkazovali na tú istú osobu s rovnakým telefónnym číslom. “Upozorňujeme občanov, aby si kúpu cez online bazár s povinnosťou platby vopred dôkladne overili a uprednostnili skôr osobný odber alebo kúpu od overených predajcov,” upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

“Určite zbystrite pozornosť, ak osoba predáva tovar alebo služby výhodnejšie ako všetky iné ponuky, sľubuje rýchle dodanie a posiela link na služby s údajmi, ktoré bežní predajcovia alebo doručovacie spoločnosti nevyžadujú na zaslanie tovaru alebo zásielky,” dodáva polícia.

Ak ste sa stali obeťou podobného podvodu, obráťte sa na najbližší policajný útvar.

Macek Knihy.Zahori

Polícia varuje, aby ste nikdy nerobili toto:

  • Ak vám niekto pri nákupe alebo predaji tovaru cez internetový bazár pošle odkaz, ktorý od vás požaduje vyplniť údaje o vašej platobnej karte, určite tak nerobte a komunikáciu rýchlo ukončite.
  • Na to, aby vám kupujúci vedel poslať peniaze, nie je potrebné kupujúcemu zadávať údaje z vašej platobnej karty, stačí im váš IBAN.
  • Ak chcete na odoslanie balíka objednať kuriéra, vždy tak spravte cez oficiálny web kuriérskych spoločností, nikdy nie cez odkaz, ktorý vám niekto zašle.
  • Pamätajte si, že údaje o vašej platobnej karte, prihlasovacie údaje do Internet bankingu, 3D Secure kód či ePIN s nikým nezdieľajte a nechajte si ich len pre seba.
  • Nevpisujte ich ani do žiadneho odkazu, ktorý dostanete od neznámej osoby.

.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

BM Salon EV