Kultúrny dom vo Veľkých Levároch príde v nedeľu 25. februára rozosmiať (16.00 h) so svojou hrou Kocúr v botách ochotnícke divadlo Gbelík. Kocúr v botách je už treťou divadelnou hrou tohto súboru z mesta Gbely.

foto ochotnícke divadlo Gbelík

Autorom aj režisérom vydarenej záhoráckej adaptácie o kocúrovi v čižmách je režisér Radek Irša, ktorý ju obohatil o nové výhradne záhorácke postavičky: kopčianske bosorky, holíčskeho čerta, lakomého richtára Lojzu, popleteného notára Vendelína a kopu nových prvkov. Každá z postáv je svojím spôsobom uletená a hrá sa na niečo, čím vôbec nie je. Nuž a keďže títo zanietení ochotníci majú svoj domov v Gbeloch, celý príbeh sa celkom logicky odohráva v krajine, kde sa ropa sypala a piesok sa lial a kde každý plynové kúrenie mal…

Macek Knihy.Zahori

“Sme skupinka nadšencov, ktorej sa zdalo, že v Gbeloch niečo chýba. Niečo, čo tu kedysi dávno bolo, malo svoju tradíciu, výborných hercov a skvelé hry Gbelské divadlo. Preto sme sa rozhodli pokračovať v šľapajach strýcov Pilárika a Jurigu a na jeseň roku 2018 sme založili naše Gbelské ochotnícke divadlo Gbelík. Začiatky boli
náročné hlavne preto, že nikto z nás vlastne ani nevedel, ako by malo také divadlo fungovať. Postupne sa však učíme a čo je najdôležitejšie, baví nás to,” prezrádzajú o sebe gbelskí ochotníci.

My už len dodávame, že ich predstavenie vo Veľkých Levároch sa koná v sobotu 25. februára o 16. h. Vstupné 3 eur, deti, študenti a dôchodcovia 1 eur. Predpredaj vstupeniek beží v kultúrnom dome, alebo na emailovej adrese kulturnydom@levare.sk.

Kocúr v botách

  • Scenár a réžia: Radoslav Irša
  • Hudba a texty piesní: Matej Vrbňák
  • Kostýmy: Katarína Tomašovičová – Nemcová
  • Kulisy: Jana Masárová, Katarína Tomašovičová – Nemcová, Peter Volek, Jozef Kurc
  • Rekvizity: Peter Krchňavý, Ján Hnátek
  • Bojová choreografia: Peter Krchňavý
  • Produkcia: Petra Horinková, Petra Vlková

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané
Prvomájové Malacky

Kompletný program Prvomájových Malaciek

Pozrite si kompletný program Prvomájových Malaciek a mapku areálu. Hlavné pódium 9.45…

Trnavské rádio Tak akorát 2024