Polícia počas štvrtkového protestu poľnohospodárov v Trnavskom kraji neznamenala žiadne narušenie verejného poriadku ani porušenie predpisov v doprave. Protesty sa konali v Trnave, Galante, Dunajskej Strede, Senici a na hraničnom priechode s Českou republikou (ČR) Holíč – Hodonín. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

foto Polícia SR

Na hraničnom priechode policajti v spolupráci s políciou ČR a hliadkou mestskej polície riadili a usmerňovali dopravu. “Počas blokácie tohto priechodu mohli vodiči využiť hraničný priechod Skalica – Sudoměřice, ktorý bol po celý čas pre vodičov otvorený a bez obmedzení,” uviedla hovorkyňa.

Plocha draka Knihy.Zahori

Doplnila, že na uzatvorenie jednotlivých križovatiek a odklon dopravy nasadili v miestach protestov viacero hliadok dopravnej a poriadkovej polície, v meste Trnava aj antikonfliktný tím. “Policajné hliadky usmerňovali, riadili dopravu a snažili sa byť vodičom nápomocné. Krátko pred 12.00 h boli blokácie križovatiek a miest zo strany farmárov v prevažnej miere ukončené,” uviedla Linkešová.

foto Polícia SR

V Trnave sa zúčastnilo protestu regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory zhruba 150 traktorov zo širšieho okolia. Na viac ako hodinu zablokovali jednu z hlavných križovatiek mesta Hlboká – Bučianska – Rybníková – Špačinská a tiež parkovisko pri športovej hale. V Galante traktory približne v rovnakom počte stáli na hlavnej ulici, pred radnicou protestujúcich príhovorom podporil aj primátor mesta Peter Kolek. Na priechode Holíč – Hodonín sa stretli farmári zo Slovenska a Česka a priviezli okolo 250 traktorov. Podporiť ich prišli aj poľnohospodári z Maďarska a Poľska.


.
Toto je čítané

Polícia vyšetruje príčiny vážnej nehody medzi Unínom a Radimovom

Dopravní policajti v piatok (3.5.), v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu…

BM Salon EV