Futbalisti MFK Skalica prehrali v piatkovom (23.2.) zápase 21. kola Niké ligy s FC Košice 2:1. Košice si víťazsztvom upevnili ním priebežnú 10. priečku, na ktorej majú 16 bodov – o šesť menej ako Skalica.

foto mfkskalica.sk

FC Košice – MFK Skalica 2:1 (2:1)

Góly: 12. a 23. Medved (druhý z 11 m) – 28. Morong
Rozhodovali: Marhefka – Poláček, Vorel
ŽK: Innocenti, Figueiredo – Krčík, Mášik
Divákov: 1583

Košice: Figueiredo – Fabiš, Šindelář, Kružliak, Innocenti, Davis (90.+1 Hočko) – Faško, Greššák (85. Qose), Gallovič – Obounet (68. Petrák), Medved

Skalica: Luksch – Krčík, Hrádecký, Podhorin, Černek – Nagy, Hollý (71. Mášik) – Morong (71. Baumgartner), Smékal (82. Sobczyk), Gaži (63. Matejov) – Haša (81. Vlasko)

Do brány Skaličanov sa postavil Matěj Luksch, ktorý vystriedal zraneného Martina Junasa. Trénerovi Pavlovi Majerníkovi chýbala aj dvojica hráčov Davi Alves a Max Thompson, ktorí majú svalové zranenia. Do zápasu po zranení zasiahol Denis Baumgartner, ktorý v 71. minúte vystriedal Adama Moronga. Ten sa v 28. minúte postaral o jediný gól Skalice v stretnutí.

Plocha draka Knihy.Zahori

Hneď v úvode zápasu Skaličania domácich zatlačili pred ich šestnástkou, čoho výsledkom bola prvá strela Martina Černeka mimo bránu domácich. V 5. minúte zápasu prišla konzultácia rozhodcu so systémom VAR po súboji Krčíka s Faškom, ale penalta sa nepískala. O minútu neskôr prišla veľká príležitosť Košičanov, keď Obounet poslal spätnú prihrávku do šestnástky na Medveda, ten ale z mierneho záklonu prestrelil bránu.

V 12. minúte do otvorenej obrany hostí dostal výbornú prihrávku zo stredu poľa Medved, ktorú ešte predtým v sklze nedokázal zastaviť Matej Hradecký. Medved postupoval sám na Lukscha a rutinérsky otvoril skóre zápasu na 1:0. V 20. minúte sa k strele dostal opäť Žán Medved, Luksch ju neudržal a dobiehajúceho Obouneta následne fauloval, na čo sa pískala penalta. Pokutový kop sa kopal až v 23. minúte, pretože sa situácia preverovala systémom VAR. Medved si postavil loptu na biely bod a zvýšil vedenie domácich na 2:0.

V 28. minúte po dobrom napádaní rozohrávky domácich dostal Adam Morong prihrávku do šestnástky od Romana Hašu a po zemi popod brankára znížil na 2:1. Po góle Moronga tempo hry opadlo, hra sa viac odvíjala v strede poľa. Za zmienku stojí strela Medveda v 44. minúte po nacvičenom signály z rohového kopu. Jeho strela skončila vedľa skalickej brány. Pred koncom prvého polčasu mohol vyrovnať po centri Krčíka Roman Haša, ale hlavičkoval len do rúk domáceho brankára. Do kabín sa po prvom polčase odchádzalo za stavu 2:1.

Plocha draka Knihy.Zahori

Prvá výraznejšia šanca druhého polčasu prišla v 55. minúte po chybe Skaličanov v obrane, keď Oliver Podhorin ponúkol šancu Obounetovi, ktorý však z hranice jedenástky prestrelil bránu.

V 66. minúte poslal pekný center na Hašu kapitán Martin Nagy, ten sa technicky volejom snažil zakončovať na zadnú žrď, ale netrafil domácu bránu. Z následného rohu sa odrazila lopta k Hollému, ktorý vypálil. Jeho strela sa dostala k Černekovi, ktorý si pred domácim brankárom loptu zle spracoval.

V 77. minúte poslal Haša pekný pas na striedajúceho Denisa Baumgartnera, ktorý si ho spracoval, ale do zakončenia sa už nedostal, pretože dobre zakročil domáci brankár. V 85. minúte sa po rýchlej kombinačnej akcii domácich dostal hlavičke na úrovni päťky Medved, mieril však do rúk nášho Lukscha. O minútu neskôr poslal Baumgartner center do šestnástky, lopta sa dostala až k nekrytému Martinovi Černekovi, ktorý však v čistej šanci hlavou minul košickú bránu. V samom závere sa ešte po rohovom kope skúsil hlavou presadiť Podhorin, no tá mierila vedľa brány.

Hlasy po zápase

Ján Kozák ml., tréner FC Košice: “Každý vie, v akej sme situácii. Potrebujeme bodovať, preto to bol pre nás dôležitý zápas. Vedeli sme, že Skalica má silné mužstvo a nedostáva veľa gólov. Hrá veľmi dobre organizovane. Mali sme veľmi dobrý úvod. Škoda inkasovaného gólu, po ktorom sme znervózneli. V druhom polčase sme sa sústredili na defenzívu. Za stavu 2:1 sme nechceli bezhlavo útočiť. Skalica si vypracovala nejaké príležitosti, ale aj my. Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo, mali sme viac o 1-2 čisté šance. Verím, že nám toto víťazstvo pomôže do ďalšej práce, pretože je zložité, keď sú hráči stále pod tlakom a každý skloňuje záchranu. Verím, že sa posunieme a víťazstvo nám pomôže.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Rozhodol úvod zápasu, v ktorom boli Košice maximálne efektívne. Z dvoch príležitostí dvakrát skórovali a dali zápas na svoju stranu. My sme sa dostali do zápasu kontaktným gólom v prvom polčase. Počas celého druhého polčasu Košice bránili v bloku, no napriek tomu sme sa dostali do situácií, z ktorých sme mohli skórovať. Žiaľ, neboli sme dostatočne efektívni.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Lakovanie a Pieskovanie