Herečku Barboru Bezákovú, ktorá je pôvodom Malačianka, opäť vidíme na obrazovkách TV Markíza. Predstavuje sa v novom dramatickom seriáli Zrada, kde stvárňuje vedľajšiu postavu Mii Večernej. Prvú časť odvysielala televízia v pondelok 5. februára.

Psychologická dráma Zrada je adaptáciou britského seriálu Doctor Foster: A Woman Scornedv hlavných úlohách s hercami Klárou Issovou a Milanom Ondríkom. Séria má 10 dielov a Barboru máme šancu vidieť desať pondelkov v rade. Ide o licenčný formát v slovenskom spracovaní, v réžii Branislava Mišíka.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Barborky sme sa spýtali, prečo by si diváci mali pozrieť Zradu. Pretože ich okrem veľmi pútavého príbehu čaká aj luxusné herecké obsadenie. Milan Ondrík, Klárka Issová a mnohí ďalší herci boli aj pre mňa od začiatku známkou kvality,“ povedala pre malacké médiá mladá herečka.

Barbora pôsobila počas strednej školy v Divadle na hambálku v Malackách, ale divadelné začiatky tu zažívala už ako malé dieťa a neskôr ako tínedžerka, neskôr vyštudovala JAMU (Janáčkovu akadémiu múzických umení) v Brne. Vďaka dlhodobému pobytu v Čechách aj nespornému talentu vie Barbora plynule hovoriť po česky. Hráva v českých divadlách a strihla si napríklad aj epizódnu úlohu v českom seriáli Specialisté.

foto z nakrúcania seriálu Zrada, Barbora prvá sprava

Do povedomia divákov na Slovensku sa dostala najmä vďaka seriálu Druhá šanca (2022), odkiaľ si ju pamätáme ako lekárku Lujzu. V novom seriáli sa stáva pacientkou. Moja postava – Mia Večerná – je na prvý pohľad obyčajné mladé dievča. Napriek svojmu drsnému vzhľadu sa nedokáže postaviť zoči-voči problémom vo vzťahu s partnerom. Cíti sa unavená a jej život je stereotyp. A v tomto období života stretáva doktorku Polákovú (Klára Issová), ktorá jej síce pomôže, ale spôsobom, s ktorým Mia nie úplne súhlasí,“ načrtla herečka a pochválila sa, že dnes má za sebou aj jednu z hlavných úloh vo finálnej sérii českého seriálu Poslední polda na TV Prima. Ten by mala televízia vysielať už čoskoro.

Zdroj: malacky.sk, text: N. Jánošová, foto: archív BB, TV Markíza


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

BM Salon EV