Sumu 100 000 eur rozdelí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) trom desiatkam najúspešnejších projektov tohtoročného piateho ročníka participatívneho rozpočtu (PR). O prostriedky sa uchádzalo 66 projektov, o finálnom zozname podporených rozhodlo deliberatívne fórum, hlasujúca verejnosť i predkladatelia projektov, ktorí sa hodnotili navzájom. Informoval o tom TTSK.

“Aktivity občianskej spoločnosti sme sa rozhodli podporovať aj napriek nepriaznivej makroekonomickej situácii. Prostredníctvom PR s názvom Tvoríme kraj sme za päť rokov podporili už 255 projektov v sume 1,1 milióna eur,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V okrese Dunajská Streda sa bude realizovať sedem projektov rovnako aj v okrese Trnava. V Galantskom okrese podporí TTSK šesť, v Piešťanskom a Skalickom okrese po tri projekty. V okrese Hlohovec a v okrese Senica sa budú realizovať dva podporené projekty.

V online hlasovaní, kam prišlo takmer 50 000 hlasov, mal každý hlasujúci možnosť podporiť minimálne tri projekty. Celkovo najviac hlasov získal projekt z okresu Dunajská Streda s názvom Oprava strechy na rozprávkovom eko-domčeku.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Podporené projekty v okrese Senica

  • Robí nám radosť robiť druhým radosť (DFS Juránek, Borský Svätý Jur)
  • Adoptuj si stromček (Senica 2.0, Senica)

Podporené projekty v okrese Senica

  • Postaraj sa o svoju zeleň (TJ Družstevník Trnovec, Trnovec)
  • Jazdecké preteky pre jazdcov s hendikepom aj bez II. (Farma deda Severína, Skalica)
  • Kultúrna zastávka (OZ ENDY Dance Group, Gbely)

Kompletný zoznam podporených projektov nájdete na webe tvorimekraj.sk.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024