V piatok 23. februára predpoludním bolo na malackom gymnáziu na Ulici 1. mája viac rušno než obvykle. Škola poskytla svoje priestory pre darcov krvi. Malackú kvapku krvi zorganizovali Mestský spolok Červeného kríža (MsSČK) Malacky, Národná transfúzna služba Ružinov a mesto Malacky. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

foto malacky.sk

Záujemcov prišlo 91, z nich sa na odbere zúčastnilo 61. Z tohto počtu bolo 17 prvodarcov. „Celkovo sa odobralo 19 800 ml krvi, čo nás všetkých teší. Dnes sme okrem iných pomohli aj Majke, ktorú čaká operácia. Všetkým darcom, aj tým, ktorým sme krv už nemohli zobrať, veľmi pekne ďakujeme,“ informovala Klaudia Kovárová z MsSČK Malacky.

Macek Knihy.Zahori

Poďakovanie patrí aj zamestnancom NTS Ružinov, gymnáziu na Ulici 1. mája, mestu Malacky, spoločnosti MEDICA PLUS. „Ďakujeme profesorovi Šrámkovi za prípravu miestností k odberu aj za získavanie prvodarcov i pravidelných darcov,“ hovorí Klaudia Kovárová a dopĺňa zoznam tých, čo pomáhali, a svoje najbližšie spolupracovníčky: Beatu Sánovskú, Janu Mazúrovú Jánošovú, Andreu Hudecovú, Martu Mikušovú.

Zdroj: malacky.sk, -lp-/-nj-


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023